• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ORaH-ovci NA BJELOVARSKOM KORZU PREDSTAVILI SVOJ MODEL POVRATKA KONOPLJE IZ PROGONA NA POZICIJU NAJKORIŠTENIJE BILJKE U PRIRODI PROMOVIRAJUĆI JELA I PIĆA OD KONOPLJE

Gospodarski biser izvući iz ilegale

Hrvatska se treba pozicionirati kao svjet¬ska sila u organskoj proizvodnji konoplje i proizvoda od konoplje

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Svi građani koji su se željeli upoznati s uzgojem konoplje i proizvodima od konoplje, također i oni koji su htjeli neke proizvode degustirati, mogli su to učiniti u danas 10. listopada u 10  sati na bjelovarskom korzu.

Na posebnom štandu kojega su za tu prigodu uredili članovi ORaH-a zainteresirani su mogli dobiti sve informacije o konoplji i sudjelovati u promociji jela i pića od konoplje.

Smisao i cilj okupljanja bio je informiranje i educiranje javnosti o svim aspektima konoplje te razbijanje predrasuda javnosti o konoplji.

ORaH je jedina hrvatska parlamentarna stranka koja se od samog početka djelovanja zalaže za potpunu legalizaciju i liberalizaciju konoplje. Bez imalo dvojbe možemo reći da od svih stranaka upravo ORaH najviše radi na informiranju i educira­nju javnosti i razbijanju predrasuda, koje su u proteklih 80 godina progona dovele konoplju s pozicije najkorištenije biljke u prirodi u ilegalu.

ORaH ga­rantira nagli gospo­darski rast ukoliko se ostvari program uzgoja i prerade konoplje. Predviđa se više grana industrije koje će se razviti, kao što je poljoprivreda, prehrambena, kozmetička, tekstilna, papirna, kemijska, građevinska, farmaceutska industrija i energetika.

ORaH se stoga zalaže za liberalizaciju i legalizaciju te regulaciju uzgoja, prometa i prerade svih sorti konoplje i predlaže model i smjernice re­gulacije po kojem bi svaka punoljetna osoba mogla za svoje potrebe uzgajati 10 biljaka u cvjetanju. Svaka pravna ili fizička osoba mogla bi ostvariti jednako pravo bavljenja ko­mercijalnim aktivnostima u pogledu uzgoja, prometa i prerade svih sorti konoplje. Za sve bi vrijedila ista pravila. Nadalje, svaka pravna ili fizička osoba koja zadovolji visoke kriterije kvalitete uzgoja i proizvoda, mogla bi uzgajati za potrebe zdravstvenog sustava­.

Treba dopustiti isključivo ekološki način uzgoja konoplje. Konoplju je izuzetno lako proizvesti ekološki, konoplja odlično uspijeva u tlima bogatim organskom tvari. Svi proizvodi od organ­ske konoplje imaju veću vrijednost i do 30%. Hrvatska se treba pozicionirati kao svjet­ska sila u organskoj proizvodnji konoplje i proizvoda od konoplje.

Ažurirano ( Subota, 10 Listopad 2015 14:00 )