• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽANA KONFERENCIJA – »BRZA CESTA ZAGREB • BJELOVAR • VIROVITICA – PRILIKE I IZAZOVI« U ORGANIZACIJI GRADSKE ORGANIZACIJE HSLS-a BJELOVAR

Cesta koja nam toliko puno znači unaprijedit će lokalno gospodarstvo i podignuti standard života

Ova cesta jako puno znači ne samo našim građanima već i stanovnicima Virovitičko-podravske županije i vrijeme je da ju ponovno zajedno aktualiziramo jer je u posljednje četiri godine nepravedno zanemarena od aktualne vlasti. Stoga smo pozvali i kolege iz Virovitičko-podravske županije jer ovo je prilika da se ponovno zajedno naše dvije županije ujedine kako bismo stvorili zajednički politički utjecaj u Hrvatskom Saboru koji je neophodan da naša cesta ponovno postane prioritet u planovima Republike Hrvatske i da se u budućnosti u potpunosti iskoriste svi njeni potencijali u korist građana Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, poručuju iz bjelovarskog HSLS-a

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Konferencija na temu »Brza cesta Zagreb • Bjelovar • Virovitica – prilike i izazovi«, u organizaciji Gradske organizacije HSLS-a Bjelovar, održana je danas, 28. studenoga, u hotelu Central u Bjelovaru.

Cestovna povezanost Bjelovarsko-bilogorske županije i Virovitičko-podravske županije, omogućiti će temeljnu povezanost glavnih žarišta razvoja Republike Hrvatske, povezanost sa susjednim zemljama i Europom što će zasigurno značajno povećati daljnji gospodarski razvitak cjelokupne regije. Učinkovito i brzo prometno povezivanje omogućava priliku za razvoj gospodarstva u cjelini, a posebice poljoprivrede i prehrambene industrije, ali i turističkih potencijala koji će tada doći do izražaja.

Bjelovarski HSLS na konferenciju je pozvao sve bjelovarske gradonačelnike i župane, bivše i sadašnje, prometne stručnjake, ugledne poduzetnike i obrtnike s namjerom da dodatno doprinesu svojom raspravom odgovorima o potencijalima koje pruža cesta koja nam toliko puno znači, ali koja osigurava daljnji razvoj gospodarstva jer cilj nam je svima isti, neovisno o političkim i svjetonazorskim razlikama – unaprijediti lokalno gospodarstvo i podignuti standard života našega kraja.

Ova cesta jako puno znači ne samo našim građanima već i stanovnicima Virovitičko-podravske županije i vrijeme je da ju ponovno zajedno aktualiziramo jer je u posljednje četiri godine nepravedno zanemarena od aktualne vlasti. Stoga smo pozvali i kolege iz Virovitičko-podravske županije jer ovo je prilika da se ponovno zajedno naše dvije županije ujedine kako bismo stvorili zajednički politički utjecaj u Hrvatskom Saboru koji je neophodan da naša cesta ponovno postane prioritet u planovima Republike Hrvatske i da se u budućnosti u potpunosti iskoriste svi njeni potencijali u korist građana Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, poručuju iz bjelovarskog HSLS-a.

Na konferenciju su sudjelovali: Dario Hrebak, potpredsjednik HSLS-a, predsjednik HSLS-a Bjelovar; Dušan Dinić, Friedrich Naumann Zaklada; Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a; prof. dr. sc. Željko Marušić, Fakultet prometnih znanosti; Damir Bajs,  župan Bjelovarsko-Bilogorske županije; Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije; Đurđa Adlešič, bivša gradonačelnica Bjelovara i potpredsjednica Vlade RH; Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice; Josip Đakić, saborski zastupnik, predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko podravske županije; Marijan Coner, predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije; Miro Totgergeli, predsjednik ŽO HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije; Natko Vlahović, predsjednik Udruge lobista RH i Stjepan Bogović, direktor tvrtke Ceste d.d. Bjelovar i predsjednik skupštine Gospodarsko interesnog udruženja trgovačkih društava za održavanje cesta – Hrvatski cestar. Moderator konferencije bio je Igor Brajdić.

Ažurirano ( Subota, 28 Studeni 2015 13:50 )