• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a PODRUŽNICE ROVIŠĆE:

Tražimo od mjerodavnih da riješe aktualne probleme u ambulanti doma zdravlja Rovišće

Vatrogasna mjera da se privremeno dva dana u tjednu u ambulantu šalje doktor iz susjednih Općina je samo privremeno rješenje koje nije dostatno potrebama pacijenata u Općini – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

ROVIŠĆE Prestankom rada jednog tima (doktora obiteljske medicine) u ambulanti Doma zdravlja Rovišće, odnosno raskidom koncesije od Nove godine mještani Općine Rovišće su se našli u velikim problemima te su razočarani funkcioniranjem primarne  zdravstvene skrbi na području Općine Rovišće.  Općina smo s najvećim brojem stanovnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i samim time imamo i najveći broj pacijenata. Brojka je tolika da bi u Općini trebala raditi tri tima doktora obiteljske medicine.  Svjesni smo problema koji su nastali,a i znamo da Općina nije nadležna za rješavanje nastale problematike u Domu zdravlja Rovišće.

Zvonko Mlakić, općinski vijećnik HSP prisustvovao je 15.01.2016.godine na sastanku u općinskoj vijećnici na kojem su uz predstavnike općinskog vijeća,načelnika Općine  prisustvovali predstavnici umirovljeničkih udruga sa područja Općine, kao i mjerodavni za rješavanje ove problematike izaslanik Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike, te v.d. ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

HSP podružnica Rovišće  nije zadovoljena ishodom sastanka, jer smatramo da se puno prije znalo o određenim problemima u ambulanti, ali se nije interveniralo. Vatrogasna mjera da se privremeno dva dana u tjednu u ambulantu šalje doktor iz susjednih općina je samo privremeno rješenje koje nije dostatno potrebama pacijenata u Općini. Stoga tražimo od mjerodavnih da riješe aktualne probleme u ambulanti Doma zdravlja Rovišće i time osiguraju pacijentima sa područja Općine Rovišće ista prava kao i pacijentima iz drugih dijelova RH. Isto tako tražimo od načelnika Općine Rovišće da o problemima izvijesti Ministarstvo zdravlja te da se i tamo pokuša tražiti rješenje problema za koji nisu krivi pacijenti, nego je to posao mjerodavnih institucija.

Hrvatska stranka prava

Podružnica Rovišće

Ažurirano ( Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 11:53 )