• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a

HSP odlučno protiv ukidanja Ministarstva branitelja! HDZ-ovi »pravaši« su za ukidanje!

Pravi pravaši nisu i nikada neće biti za ukidanje Ministarstva branitelja, jer pravaši ne izdaju svoje heroje i ratnike koji su zaslužni za stvaranje neovisne Republike Hrvatske – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Hrvatska stranka prava nije i neće biti za ukidanje Ministarstva branitelja.

Danas na hrvatskim portalima dominira vijest kako „Pravaši traže ukidanje Ministarstva branitelja“. Radi se naslovima kreiranim po slobodnoj volji urednika tih portala, što u konačnici ni najmanje ne odgovara činjenicama.

Prenosi se izjava jednog čovjeka (Pero Čorić) koji ni po čemu nije relevantan u pravaškim krugovima, niti po javnim manifestacijama svoje politike spada u pravaški politički krug.

U ovim vijestima se radi o izjavi jednog čovjeka iz stranke koja nelegalno i nominalno nosi pravaško ime (HSP AS), i koja se preko liste »domoljubne koalicije« domogla saborskih mandata – dakle radi se o HDZ-ovim »pravašima«.

Pravi pravaši nisu i nikada neće biti za ukidanje Ministarstva branitelja, jer pravaši ne izdaju svoje heroje i ratnike koji su zaslužni za stvaranje neovisne Republike Hrvatske.

Pitamo se imaju li ove izjave uporište u »Tajnom aneksu sporazuma između Pere Čorića i HDZ-ea« koji se pojavio u javnom prostoru u jesen 2014. godine a u kojem je bilo precizirano da se potpisnice sporazuma slažu o ukidanju Ministarstva branitelja i njegovom pretvaranja u upravu pri Ministarstvu obrane.

Na ovakve pojave i očite prevare branitelja i cijele braniteljske populacije smo upozoravali i upozoravat ćemo i dalje. Tvrdimo,  da je vladajuća koalicija u kojoj je bio i kreator ove sramotne izjave o ukidanju Ministarstva branitelja ovo prezentirala prije parlamentarnih izbora ili tijekom predizborne kampanje dobili bi još manje glasova i još manje mandata.

Slobodni smo ustvrditi da na političkom nebu u Hrvatskoj uz nekoliko časnih izuzetaka samo HSP – Hrvatska stranka prava, još uvijek dosljedno i čvrsto stoji uz hrvatske branitelje, ne manipulira s njima i nikada ih neće izdati ili prevariti.

Stoga, tražimo od svih medija koji objavljuju ovakve i slične informacije i vijesti da vode računa u opremanju svojih tekstova i točno navedu što, tko i kako traži, želi ili zahtijeva.

Daniel Srb, predsjednik HSP

Ažurirano ( Četvrtak, 18 Veljača 2016 17:37 )