• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE KOORDINACIJE HSP-a DR. ANTE STARČEVIĆ

Najavljuju otvaranje stalnoga postava Domovinskog rata u svojim prostorijama

U konzultacijama s bivšim članovima HSP-a AS koji su nezadovoljni radom Županijskog vijeća napustili stranku, najavljujemo povratak velikog dijela mladih i obrazovanih članova koji će svojim znanjem uvelike pomoći radu kako Županijskog vijeća, tako i stranke uopće – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Nakon što je imenovanjem Krešimira Večeka koordinatorom HSP-a AS za grad Bjelovar uspješno ustrojena gradska podružnica, a nakon njenog Zbora imenovana je i koordinacija za Bjelovarsko- bilogorsku županiju na čelu s Marinom Sabolovićem najavljujemo osnivanje Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević Bjelovarsko-bilogorske županije. U konzultacijama s bivšim članovima HSP-a AS koji su nezadovoljni radom Županijskog vijeća napustili stranku, najavljujemo povratak velikog dijela mladih i obrazovanih članova koji će svojim znanjem uvelike pomoći radu kako Županijskog vijeća, tako i stranke uopće. Jednako tako valja spomenuti kako je u koordinaciji Bjelovarsko-bilogorske županije imenovano 50 izaslanika koji će sudjelovati u radu Glavnoga sabora HSP-a dr. Ante Starčević, a koji će se održati u Zagrebu 12. ožujka s početkom u 11 sati uz prisustvo 1535 akreditiranih izaslanika.

U vezi s navedenim radom koordinacija HSP-a dr. Ante Starčević najavljuje skoro održavanje Zbora Županijskog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije i konstituirajuću sjednicu Predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčević. Vijeće će okupljati najvećim dijelom mlade i visokoobrazovane ljude, buće magistre struka i doktore znanosti koji će kako u tijelima Stranke, tako i na lokalnoj razini biti okosnica političkog djelovanja. Na tom tragu osmišljeni su i osnovni ciljevi, smjernice i buduće djelovanje Županijskog vijeća temeljene na brizi o mladim i obrazovanim osobama, znanosti i kulturi te aktivnom sudjelovanju i osmišljavanju europskih projekata kako bi se iskoristili svi potencijali koje nam nude prirodna i društvena obilježja Bjelovarsko-bilogorske županije. S obzirom na stav koordinacije i stav budućeg Županijskog vijeća koji će prihvaćati dijalog samo s onim opcijama koje će pokazati demokratsku, politički korektnu i tolerantnu raspravu sa svim obilježjima diplomatskog ponašanja i djelovati u nastojanjima gajenja državne samostalnosti i nacionalne biti u bilo kojem obliku, što je izvorni stav svih istinskih pravaša kojih u HSP-u AS ne manjka, nadamo se kako HSP AS BBŽ očekuje svijetla i plodna budućnost.

Na tom tragu ističemo i skorašnje otvaranje stalnoga postava Domovinskog rata u stranačkim prostorijama u Bjelovaru na adresu A. Kačića Miošića 16. u kojima će članovi stranke primati goste, suradnike i buduće članove. U reprezenantivnom prostoru po uzoru na suvremene muzejske postave biti će izložene službene odore, oznake i oprema hrvatskih oružanih formacija što dokazuje temeljno polazište HSP-a AS, a to je Domovinski rat. Postav će  sadržavati više od 11 službenih odora s više od 30 dijelova odora, okvire s više od 50 oznaka te opremu iz Domovinskog rata darovanu od strane hrvatskih branitelja. Postav je osmišljen didaktički i kronološki, povezan u teme s povjesnicom praćenom tekstualnim opisima, a u okviru postava nalaziti će se i zavičajna zbirka s predmetima i oznakama s domicilnog prostora.  Uz spomenuto napominjemo kako biračko tijelo same stranke čini veliki dio hrvatskih branitelja, stoga će Županijsko vijeće podržavati i pomagati kako branitelje, tako i njihovu djecu . Dokaz tomu svakodnevne su aktivnosti koordinacije, ali i budući projekti koji će velikim dijelom pokrivati upravo braniteljsku populaciju i Domovinski rat.

Uz nadu u zajedničko postizanje ciljeva i pravaškoj borbi za hrvatsku nacionalnu bit  pozivamo sve da posjete stalni postav Domovinskoga rata i pridruže se radu jedine parlamentarne pravaške stranke, HSP-a dr. Ante Starčević.

Marin Sabolović, mag. geog.

Koordinator za Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano ( Nedjelja, 21 Veljača 2016 15:23 )