• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a DR. ANTE STARČEVIĆ POVODOM OSNIVANJA ŽUPANIJSKOG VIJEĆA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, ČIJI SU ČLANOVI NA 4. OPĆEM SABORU HSP-a AS IZABRANI ZA NAJVIŠA DUŽNOSNIČKA TIJELA U STRANCI

U iznimno teškim uvjetima, uz punu potporu vodstva stranke, ostvarili svoj cilj

Županijsko vijeće Bjelovarsko-bilogorske županije u svom će radu nastojati pratiti temeljne odrednice pravaštva koje se temelji na idejama proizašlima iz vremena stvaranja modernih europskih nacija proizašlih nakon Francuske revolucije temeljene na suvremenoj demokraciji zagovarajući ideje hrvatskoga nacionalizma i naglašavajući važnost hrvatske nacije na europskoj sceni – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – ZAGREB Nakon što je krajem 2015. godine Predsjedništvo usvojilo Odluku o imenovanju koordinacije za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u kratkom su roku ostvareni uvjeti za osnivanje Županijskog vijeća. Rezultat je to napornog rada koordinatora imenovanih po podružnicama koji su u iznimno teškim uvjetima uz punu potporu vodstva stranke ostvarili svoj cilj. Županijsko vijeće Bjelovarsko-bilogorske županije u svom će radu nastojati pratiti temeljne odrednice pravaštva koje se temelji na idejama proizašlima iz vremena stvaranja modernih europskih nacija proizašlih nakon Francuske revolucije temeljene na suvremenoj demokraciji zagovarajući ideje hrvatskoga nacionalizma i naglašavajući važnost hrvatske nacije na europskoj sceni. U toj nadi bjelovarsko-bilogorski Starčevićanci naglašavaju važnost Bjelovarsko-bilogorske županije kojoj pripada značajnije mjesto na kako gospodarskoj, tako i političkoj sceni Hrvatske. Svojim će projektima potpomognuti kulturni razvoj Županije, na tom je tragu upriličen i svima dostupan muzejski postav Domovinskog rata u stranačkim prostorijama u Bjelovaru, a savjetodavnom službom koja je jedna od primarnih ciljeva Županijskog vijeća pomoći će svima onima koji namjeravaju prijaviti svoje projekte na natječaje Europske unije.

U međuvremenu od imenovanja koordinacije do Izbornog zbora u stranačkim prostorijama Županijskog vijeća i Podružnice Bjelovar upriličen je i ranije spomenuti stalni postav Domovinskog rata, čije se otvaranje očekuje prigodom konstituirajuće sjednice Predsjedništva HSP-a AS i svečane sjednice Županijskog vijeća koji će se održati u Bjelovaru. Predani rad bjelovarsko-bilogorskih pravaša nagrađen je kandidaturom dvaju članova za najviše stranačke dužnosti. Na veličanstvenom 4. Općem Saboru HSP-a AS održanom 12. ožujka ispred više od 1200 delegata iz cijele Hrvatske Marin Sabolović, mag. geog. izabran je za člana Predsjedništva HSP-a AS, a Hrvoje Mihekovec, bjelovarski student izabran je za dopredsjednika Kluba mladih Starčevićanaca.

Reizborom, odnosno ponovnim osnivanjem podružnica u gradovima Bjelovaru i Čazmi te u općinama Nova Rača, Kapela, Trojstvo, Sirač i Ivanska prema Statutarnim odredbama pristupilo se provedbi Izbornog zbora Županijskog vijeća. Reizbor podružnice Bjelovar i Izborni zbor Županijskog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije održan je u petak, 11. ožujka u stranačkim prostorijama u Bjelovaru. Za predsjednika Županijskog vijeća izabran je dosadašnji koordinator, Marin Sabolović, mag. geog., a za dopredsjednike izabrani su Aleksandra Juranec i Hrvoje Mihekovec. Tajnik Županijskog zbora je Krešimir Veček, a rizničar je Nikola Pratnemer, bacc. therap. occup. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Damir Moćan, a s obzirom na veliki udio kako žena, tako i mladih osnovani su i Klub žena Starčevićanki i Klub mladih Starčevićanaca. Zboru je nazočio i predstavnik koalicijskog partnera, tajnik županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije gospodin Silvestar Štefović koji nije krio zadovoljstvo jačanjem koalicije te najavio blisku suradnju i nadu u izvrsne rezultate na predstojećim lokalnim izborima. Gospodin Štefović je naglasio kako obje stranke nude mlade, obrazovane i profilirane ljude čija će želja, mogućnosti i znanje uvelike utjecati na izborne rezultate.

Na čelu Podružnice Bjelovar ostao je dosadašnji predsjednik Krešimir Veček, dopredsjednicima su imenovani Nikola Pratnemer i Davor Blažević, a tajnik je Miroslav Veček. Za rizničara podružnice Bjelovar izabran je Ivan Justin. Reizborom podružnice Čazma za predsjednika je izabran Juro Bijelić, a za dopredsjednike Aleksandra Juranec i Neven Devčić. Za tajnika Podružnice izabrana je Martina Matijević, a za rizničara Hrvoje Horvat. Županijsko vijeće predložilo je tri člana za Glavni stan HSP-a Ante Starčević. Predloženi su Krešimir Veček, Hrvoje Mihekovec i Damir Moćan.

U skladu s navedenim ciljevima Županijsko vijeće poziva sve zainteresirane u obilazak stalnoga postava Domovinskog rata bogatog povijesnim sadržajima, s čime će upotpuniti sliku o plemenitim nastojanjima bjelovarsko-bilogorskih pravaša.

Krešimir Veček, tajnik Županijskog vijeća

Andrije Kačića Miošića 19, Bjelovar

Uredovno vijeme: utorak i četvrtak od 18 do 19 sati

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano ( Utorak, 15 Ožujak 2016 21:44 )