• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE POVJERENSTVA HSP-a ZA SELO I POLJOPRIVREDU

Ministre kada će biti poticaji i u kojoj mjeri???

Ministre ako ne bude poticaja to će biti zadnji čavao u lijesu hrvatskim seljacima. U slučaju da se poticaj prvi dio isplati poslije 4 mjeseca seljaci ne budu posijali kukuruze i na tome će profitirati uvozni lobi, pa ako se to desi znati ćemo kome paše da naša poljoprivreda i seljak propadne – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Hrvatska poljoprivreda ovakvim načinom gospodarenja i ministarstvom poljoprivrede koje je ministarstvo svega a najmanje poljoprivrede je u ovom trenutku na izdisaju. Stalna obećanja i laži seljake tjeraju od poljoprivrede. Pa tako obećanje o isplati poticaja koje je bilo obećano još 31. siječnja, pa je rečeno krajem veljače, pa onda u ožujku. No od toga svega nije se izvršilo ništa, jedino kako saznajemo da su još uvijek u tijeku isplate prvog dijela potpora za proizvodnu 2013. godinu isplate potpore, između ostalog i za ekološku poljoprivredu onim korisnicima koji su  zadovoljavali uvjete ekološke proizvodnje.

Da li u ministarstvu poljoprivrede znaju da su naši seljaci u blokadi, računi su im blokirani za sitne iznose novca koje ne mogu podmiriti. Što je sa izjavom bivšeg ministra Jakovine od 17.sijećnja kada je rekao  da će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u sljedećih petnaestak dana početi isplatu izravnih plaćanja poljoprivrednicima, koja se prvi put dijelom isplaćuje i iz proračuna EU. Za poticaje je predviđeno petstotinjak milijuna kuna više nego prošle godine, pa je tako za izravna plaćanja poljoprivrednicima namijenjeno 2,4 milijarde kuna, od čega 722 milijuna kuna iz EU proračuna, a 1,7 milijardi iz državnog proračuna.

Javno pitamo ministra poljoprivrede Romića  kada će biti poticaji i u kojoj mjeri. Rekao je čim se donese proračun  da se kreće sa isplatom poticaja. Ministre ako ne bude poticaja to će biti zadnji čavao u lijesu hrvatskim seljacima. U slučaju da se poticaj prvi dio isplati poslije 4 mjeseca seljaci ne budu posijali kukuruze i na tome će profitirati uvozni lobi, pa ako se to desi znati ćemo kome paše da naša poljoprivreda i seljak propadne. Na Vama je velika odgovornost, ne dopustite da nam se poljoprivreda  ugasi, a sela nestanu.

Povjerenstvo HSP-a za selo i poljoprivredu

Tihomir Grdinić

Ažurirano ( Četvrtak, 31 Ožujak 2016 15:35 )