• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDSTAVLJANJE IZBORNOG PROGRAMA KANDIDACIJSKE LISTE GRUPE BIRAČA NA ČELU S RUDOLOFOM DUŽOM, KANDIDATOM ZA GRADONAČELNIKA ČAZME

UVOĐENJE U PRAKSU JAVNIH TRIBINA GRAĐANA

Rudolf Duž je rekao kako se prvenstveno kandidirao jer nije zadovoljan postojećim stanjem u Čazmi, što se odnosi ne samo na lošu situaciju u gospodarstvu, nego i na samo funkcioniranje lokalnu samouprave.

E-mail Ispis PDF

OPĆEVAC Ususret nadolazećim lokalnim izborima Kandidacijska lista grupe birača na čelu s Rudolfom Dužom, nezavisnim kandidatom za gradonačelnika Grada Čazme, predstavila je svoj izborni program u Općevcu kraj Čazme. Pred okupljenih 70-tak mještana Općevca, Palančana, Bosiljeva i Dabaca, članovi Izbornog stožera prezentirali su dijelove programa.

Prvi se prisutnima obratio kandidat za gradonačelnika, Rudolf Duž istaknuvši kako se prvenstveno kandidirao jer nije zadovoljan postojećim stanjem u Čazmi, što se odnosi ne samo na lošu situaciju u gospodarstvu, nego i na samo funkcioniranje lokalnu samouprave. Kao budući gradonačelnik najavio je kako će ako bude izabran uspostaviti aktivne odnose gradonačelnika sa svim društvenim i gospodarskim subjektima u gradu i široj zajednici: »Konkretno mislim na svekoliku suradnju i djelovanje s Gradskim vijećem, afirmaciju i djelovanje Mjesnih odbora u skladu sa statusom pravnih osoba, uvođenje u praksu javnih tribina građana najmanje jednom godišnje, stvaranje novih savjetodavnih radnih tijela s kojima bi se pronalazila najoptimalnija rješenja za razvoj svih naselja Grada Čazme. Također planiram sazivati redovita okupljanja gospodarstvenika s ciljem bržeg i kvalitetnijeg razvoja.«

O ključnim projektima tima govorio je kandidat za zamjenika gradonačelnika, Dean Božić, istaknuvši kako će svoju funkciju obavljati većinom kucajući na vrata različitih Ministarstava, pronalazeći sredstva i potpore za realizaciju tih projekata. U te projekte među ostalima pripadaju i završetak zaobilaznice, završetak Crkve sv. Marije Magdalene, izgradnja Doma za mlade, Doma za branitelje i Doma zastarije i nemoćne. O situaciji u gospodarstvu govorio je član Izbornog stožera Damir Donđivić, koji je posebnu pažnju posvetio mineralnim bogatstvima čazmanskog područja, konkretno kvarcnom pijesku te mogućnostima razvoja Čazme na toj osnovi.

Koalicijski član ove Kadnidacijske grupe birača, predsjednik čazmanskog ogranka Akcije za bolju Hrvatksu Darko Kajfeš naglasio je potrebu isitnskog očuvanja uspomene na poginule hrvatske branitelje i konkretne podrške i pomoći živim hrvatskim braniteljima koji zaslužuju dostojanstven život. Robertina Čuhnil je govorila o problemima u obrazovanju, koji su najviše vezani uz financijske probleme roditelja i kako bi lokalna samouprava morala naći načine da još kvalitetnije i konkretnije pomogne oko sufinanciranja prijevoza i stipendiranja učenika i studenata jer bez obrazovanja nema razvoja ni pojedinaca ni društva.

O problemima mjesne samouprave i poljoprivrede govorio je predsjednik Mjesnog odbora Dapci, Alen Muselin, koji je o prodaji poljoprivrednog zemljišta rekao slijedeće: »Znamo kako je to išlo, tko je bio bliže vatri, kupio je jeftino, a tko nije, skupo ili uopće nije mogao dobit zakup.« Ivan Despetović je proanalizirao stanje u sportu i kao najveći problem istaknuo neravnomjernu raspodjelu sredstava među sportskim udrugama, a u raspravi s prisutnima dotaknuo se i situacija u kojima neki klubovi navodno nisu ni dobili sredstva, koja su za njih bila predviđena u proračunu.

Nakon predstavljanja dijelova programa otvorena je rasprava u kojoj se detaljnije govorilo o svemu navenedenom. U neformalnom dijelu druženja prisutni su mogli ležernije porazgovarati uz mladi tamburaški sastav Sedmo nebo.

Ažurirano ( Nedjelja, 07 Travanj 2013 17:54 )