• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE GO HSLS-a BJELOVAR

TKO SAD SPAŠAVA BJELOVARSKI ELEKTROMETAL!?

Dario Hrebak, predsjednik GO HSLS-a Bjelovar, poslao je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

E-mail Ispis PDF

HSLS grada Bjelovara želi javnost obavijestiti o još jednom »šlamperaju« vezanom uz nažalost sada već bivšu tvrtku i stup bjelovarskog gospodarstva »Elektrometal d.d.« Bjelovar. Naime, u želji da javnosti u posljednja tek dva tjedna pokažu svoju spremnost da pomognu Elektrometalu, svjedočili smo održavanju tiskovnih konferencija te posjetima Zagrebu od strane naše bjelovarske političke elite i odjednom velikoj brizi za tvrtku čije su ozbiljne probleme u posljednjih godinu dana mahom ignorirali, pogotovo gradonačelnik grada Bjelovara g. Antun Korušec, iako je grad Bjelovar suvlasnik preko 24% dionica iste tvrtke nekada vrijedne nekoliko stotina milijuna kuna.

Najnoviji skandal sastoji se od činjenice da su gradonačelnik i župan otišli »na šalicu čaja« i jednodnevni izlet kod ministra financija g. Slavka Linića dana 03.07.2013. godine ne bi li pokušali promijeniti sudbinu Elektrometala, iako je na stranicama FINA-e objavljeno Rješenje Ministarstva financija, samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak, koje je odlučivalo povodom žalbe tvrtke Elektrometal u drugom stupnju i koje je donijelo odluku o odbijanju žalbe dana 27.06. 2013. godine, a navedeno Rješenje je otpremljeno 02.07.2013. godine.

Postavlja se pitanje što su radili gradonačelnik i župan kod ministra ukoliko je odluka već par dana prije bila konačna i ništa se više nije moglo promijeniti. Da li je doista moguće da nisu znali tako banalnu stvar da je Rješenje već doneseno ili su posjetom ministru htjeli napraviti još jednu u nizu predstava za javnost!? Da li su možda išli samo na jednodnevni izlet u Zagreb kako bi pokazali nama građanima svoju brigu prema Elektrometalu ili možda imaju želju kompletnu odgovornost prebaciti na ministra Slavka Linića!?

Nažalost, bjelovarski HSLS je upozoravao na zabrinjavajuće stanje u Elekrometalu još prošle godine kada se nešto i moglo napraviti i redovito bili osporavani kao politički adolescenti od tadašnjeg i sadašnjeg gradonačelnika. Nažalost, ništa se nije poduzelo i bjelovarski Elektrometal je postao očiti primjer kako politička bahatost, nemar, neznanje i političko kadroviranje tvrtkom mogu pomoći uništavanju jedne od najuspješnijih bjelovarskih tvrtki u kojoj je zaposleno oko 400 radnika i o kojoj indirektno ovisi egzistencija preko 1000 Bjelovarčana.

U prilogu dostavljamo navedeno Rješenje Ministarstva financija od 27.06.2013. godine.

Ažurirano ( Petak, 05 Srpanj 2013 12:13 )