• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UDRUGA »HRVATSKO SRCE« DARIVALA KOLAČIMA PUČKU KUHINJU I KLUB BILOGORA

DOČEK S VESELJEM I PJESMOM NE SAMO ZA BOŽIĆ

Nada Smiljanec, predsjednica udruge »Hrvatsko srce« istaknula je kako sama udruga okuplja oko 80 žena i to iz različitih društvenih slojeva. Sve one nastoje sudjelovati u ovakvim darivanjima, pa ako su i same u težoj situaciji ne sudjeluju financijski nego ulože svoj trud da razvesele ostale.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U vrijeme blagdana često nas se poziva da se sjetimo onih kojima je najteže i koji trebaju pomoć. Bjelovarska udruga žena »Hrvatsko srce«, kao jedna od organizacija HSS-a, već sedmu godinu zaredom tako za vrijeme blagdana obilazi i dariva svojim proizvodima korisnike Pučke kuhinje i štićenike Kluba Bilogora.

Nada Smiljanec, predsjednica udruge »Hrvatsko srce« istaknula je kako sama udruga okuplja oko 80 žena i to iz različitih društvenih slojeva. Sve one nastoje sudjelovati u ovakvim darivanjima, pa ako su i same u težoj situaciji ne sudjeluju financijski nego ulože svoj trud da razvesele ostale. Pučku kuhinju i štićenike Kluba Bilogora nastoje darivati za svaki blagdan, ne samo u božićno vrijeme, a ovog puta će posjetiti i jednu obitelj u Severinu koja im se javila za pomoć, te će ih darivati namirnicama. Takve njihove akcije, od blagdanskih darivanja pa do posjeta sigurnoj kući, podržavaju sve članice udruge, ali i ljudi izvan udruge koji im pritom pomognu financijski. Isto tako, njihove članice pomažu u izradi božićnih ukrasa za Caritas. Božićni ukrasi se mogu kupiti, a sav prihod ide upravo Caritasu.

Međutim, od svega im je najdraži upravo posjet štićenicima Kluba Bilogora – Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama. Štićenici su ih i ovog puta nestrpljivo dočekali s veseljem i pjesmom, i upravo to, istaknula je Nada Smiljanec, je onaj neprocjenjivi dio ovakvih akcija.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Prosinac 2013 10:46 )