• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HRVATSKE STRANKE PRAVA DR ANTE STARČEVIĆ O AKTUALNIM DOGAĐANJIMA NA PODRUČJU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

BJELOVARSKA BOLNICA PREDANA VLADI KOJA NE ZNA ŠTO RADI?!

Pitamo naše saborske zastupnike, pogotovo zastupnike vladajućih, Vedrana Babića, Vanju Posavec pa i Vladimira Bileka, kako su mogli dopustiti da bjelovarska bolnica izgubi status? su izgleda tamo samo da sjede i da uzmu plaću! – stoji u priopćenju

E-mail Ispis PDF

»Ovih dana grad Bjelovar i Bjelovarsko- bilogorska županija bili su središte vrlo zanimljivih događanja na koje se HSP dr. Ante Starčević odlučila očitovati i javno preko medija obratiti žiteljima županije i reagirati. U svom priopćenju prvo su se dotaknuli 'Ljevaonice', tvrtke koja koliko znamo još nije dobila opskrbu el. energijom kako bi nastavila s proizvodnjom. Mi kao stranka reagirali smo i na županijskoj skupštini na aktualnom satu, postavivši pitanje županu Bajsu u svezi 'Ljevaonice'. Svi znamo da je došlo do sastanka između predstavnika HEP-a i predstavnika 'Ljevaonice'. Međutim stalo se na tome da će HEP izvijestiti što je odlučio. HEP se ne javlja ništa, radnici ne rade i dalje strahujući od nagovještenog otkaza za osamdesetak radnika.

Drugi slučaj je 'Česma' u kojoj su od 31. 12 . 2013. godine svi radnici završili na zavodu za zapošljavanje. Slijedeći slučaj je Bjelovarska Opća bolnica koja gubi status Opće bolnice, pripaja se Općoj bolnici Virovitica, a svi žitelji naše županije koji će trebati veću razinu zdravstvene zaštite umjesto Zagreba (81 km) će morati ići u 'bliži' Osijek (200 km). Pitamo se što bivši župan gosp. Čačija kaže na to? Dopustio propadanje bolnice, dao je u ruke Vladi Republike Hrvatske, ako je tako možemo nazvati. Jer iskreno ta Vlada ne zna što radi. Pitamo naše saborske zastupnike, pogotovo zastupnike vladajućih, Vedrana Babića, Vanju Posavec pa i Vladimira Bileka, kako su mogli dopustiti da se tako nešto dogodi. Oni su izgleda tamo samo da sjede i da uzmu dohodak.

Gradonačelnik Korušec otvorio podzemnu gražu u Bjelovaru sa 81 parkirnim mjestom. Investicija koštala kažu 8 i pol milijuna kuna , ali ako ćemo govoriti istinu graža je koštala puno više. Međutim pitamo se ako ostanemo bez bolnice, što ćemo s tolikim garažnim mjestima.

Na kraju bi se osvrnuli na izjave Gradonačelnika Čazme gosp. Piraka. Mi u HSP AS uvijek ćemo podržati dobre prijedloge i sve ono što bi poboljšalo rad učenika. Ali moramo se osvrnuti na neke činjenice. HSS je bio na vlasti u županiji dosta dugo, župan je bio gosp. Čačija, zanima nas zašto gosp. Pirak nije tada tražio prijenos osnivačkih prava Osnovne škole Čazma. Gradonačelnik Čazme kaže da je grad Čazma uputila dopis svim političkim strankama u županijskoj skupštini. HSP AS BBŽ na svoju adresu nije dobio nikakav dopis, a o svemu smo saznali na samoj sjednici županijske skupštine. A to što kaže da je ususret izašao samo SDP-e to nije ni čudno jer oni su suprotno od svih - jer kako smo rekli oni su oporba, a gosp. Babić jedva je dočekao da može nešto reći. Samo da još jednom naglasimo da taj isti gosp. Babić u saboru je tako tih, da ga ni oni njegovi ne čuju .

'TKO SE KRUHOM NARODA HRANI, IMA NARODU RAČUNE DAVAT' dr .Ante Starćević«, kaže se u Priopćenju za medije HSP AS BBŽ kojega je potpisao Zoran Đošić.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 13 Siječanj 2014 16:00 )