• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSS-a BJELOVARSKO-BILOGORKSE ŽUPANIJE KOJE POTPISUJE DINKO PIRAK PRENOSIMO U CIJELOSTI

PIRAK POZVAO BAJSA DA PRESTANE S POLITIČKOM TRGOVINOM

U priopćenju pozivaju župana da hitno raspiše natječaje za imenovanje pročelnika za gospodarstvo i pročelnika za poljoprivredu

E-mail Ispis PDF

Županijska organizacija Hrvatske seljačke strane Bjelovarsko-bilogorske županije poziva župana Damira Bajsa da hitno raspiše natječaje za imenovanje pročelnika za gospodarstvo i pročelnika za poljoprivredu.

Naime nakon smjene svih pročelnika u Županiji imenovani su vršitelji dužnosti na ta mjesta i raspisani natječaji. Svi ostali pročelnici po resorima su imenovani a natječaj je poništen za ova dva iznimno važna mjesta i već mjesecima se ne raspisuju novi.

Pozivamo Župana Bajsa da prestane sa političkom trgovinom ovim važnim resorima i kupovanjem glasova u Županijskoj skupštini, a koje koristi za razbijanje stranke iz koje je ostvario političku karijeru župana u dva mandata i ministra turizma.

Velik broj nezaposlenih, nedostatak investicija u gospodarstvu, i propadanje svakim danom sve većeg broja obrta i tvrtki na području županije prevelik su teret da se tim pitanjem ozbiljno ne bavi stručna osoba  na čelu Upravnog odjela za  gospodarstvo.

Svakodnevno propadanje i zatvaranje OPG-a u najpoljoprivrednijoj županiji kako to voli reći aktualni župan, u situaciji kad su poljoprivrednici u svim sektorima na koljenima,  neimenovanje čelnog čovjeka za taj resor, ravno je političkoj demagogiji, a ne istinskoj volji da se pomogne tom iznimno osjetljivom sektoru.

Pomoć ovim sektorima i stručno bavljenje problemima u njima nije političko pitanje nego  životno za desetke tisuća zaposlenih u ovim sektorima, jer bez poljoprivrede i gospodarstva nema razvoja, a sutra će možda biti kasno za pomoć tim sektorima.

S obzirom da se već toliko čeka sa imenovanjem čelnih ljudi u ovim resorima nadamo se da će doista biti imenovanje stručno, a ne političko-trgovačko.

Ažurirano ( Srijeda, 09 Travanj 2014 10:59 )