• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TONINO PICULA DOSADAŠNJI ZASTUPNIK U EUROPSKOM PARLAMENTU TE KANDIDAT NA IZBORIMA ZA NOVI SAZIVU EUROPSKOG PARLAMENTA POSJETIO BJELOVAR I VELIKO TROJSTVO

KROZ REINDUSTRIJALIZACIJU EUROPSKE UNIJE DO NOVIH RADNIH MJESTA

Osim brige za nezaposlene mlade, ostale aktivnosti kojima se na tragu dosadašnjeg djelovanja planira baviti Picula su vanjska politika, promocija hrvatskog gospodarstva, i to onih djelova koji se mogu brzo adaptirati u europski sustav poslovanja s povratnim efektom

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – VELIKO TROJSTVO Tonino Picula u sklopu svojeg obilaska Hrvatske i predstavljanja svog programa za europarlamentarne izbore posjetio je u utorak, 6. svibnja, Bjelovar. Građani Bjelovara su tako od 17:30 na gradskom Korzu pored DM-a imali priliku, u društvu predsjednice gradskog vijeća Vanje Posavac, gradonačelnika Antuna Korušeca, zamjenice Jasne Višnjević, i Vedrana Babića, popiti kavu i porazgovarati s Toninom Piculom o svim temama koje ih zanimaju vezane uz Europski parlament.

– Volio bih da se na ove izbore odazove i veći broj mladih ljudi, jer jako puno političkih poruka koje šaljem usmjereno je upravo prema njima. Problem broj jedan je nezaposlenost upravo tih mladih, i što su oni visoko obrazovani, a za razliku od prije 40 godina upravo se oni sada iseljavaju potrazi za poslom. Moja poruka je da ukoliko se opredijele za političku skupinu koju ja predstavljam u Europskom parlamentu, mogu očekivati potporu u procesu reindustrijalizacije Europske unije, i stvaranju novih radnih mjesta. – kaže Picula.

Osim brige za nezaposlene mlade, ostale aktivnosti kojima se na tragu dosadašnjeg djelovanja planira baviti Picula su vanjska politika, promocija hrvatskog gospodarstva, i to onih djelova koji se mogu brzo adaptirati u europski sustav poslovanja s povratnim efektom. Pritom misli na rebrendiranje Hrvatske koja bi trebala postati poznata ne samo po lijepom moru, nego i po dobroj hrani, na kopnu koliko i na moru. Cilj je te proizvode istaknuti tako da se mogu nabaviti ne samo u Hrvatskoj nego i u ostalim članicama Europske unije. U tom smjeru organizirao je akcije u kojima je Europi predstavio male obiteljske proizvođače hrane, a u sklopu tog programa je danas posjetio i Veliko Trojstvo i sastao se s nekoliko poljoprivrednika vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

– To je jedna vrsta nastavka onog čime sam se dosad bavio u Europskom parlamentu, a to je zaštita proizvođača autentičnog meda. Postoji silan pritisak različitih lobističkih skupina da se dopusti snižavanje kriterija za klasifikaciju meda, što naravno nikako ne odgovara hrvatskim proizvođačima meda. I danas sam se imao prilike u Velikom Trojstvu uvjeriti kako se med dobiva na najprirodniji mogući način, i unatoč brojnim problemima ti proizvođači uspijevaju doći do tog visoko cijenjenog proizvoda. Nijemci su već prepoznali njegovu kvalitetu i sve ga više otkupljuju. Međutim, da bi ta proizvodnja održala visoki standard, bitku je potrebno dobiti ne samo ovdje na lokalnoj razini nego i u Bruxellesu, kako ne bi politika snizila kriterije koji će pogoditi proizvodnju. – zaključio je Picula.

Ažurirano ( Srijeda, 07 Svibanj 2014 10:19 )