• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Zaigrajte preko 2.100 MS-DOS igara potpuno besplatno

Neprofitna organizacija Internet Archive donosi nam ogromnu kolekciju prastarih igara koja će starijim gejmerima na oči natjerati suze radosnice

E-mail Ispis PDF

Internet Archive, neprofitni virtualni muzej posvećen arhiviranju računalne povijesti, odlučio je pomoći svim gejmerima koji pate za starim vremenima, piše tportal.hr. Pod ovime mislimo na to da će im pokloniti kolekciju prastarih igara za koje više ne morate imati disketnu jedinicu kako biste ih pokrenuli. Štoviše, sve što vam treba je malo slobodnog vremena i web preglednik. Tako je - ovu kolekciju moguće je zaigrati u pregledniku!

Kolekcija trenutno sadrži preko 2000 različitih naslova spremnih za igru, a »kustosi« muzeja tvrde kako će se ona s vremenom mijenjati, što znači da ćete neke favorite morati skinuti prije nego što nestanu.

Nepotrebno je spominjati kako je ova kolekcija, ako ste stariji od dvadeset pet godina, pravi zlatni rudnik. Sam prelet preko trenutno dostupnih naslova dovoljan je da vas raskomada osjećaj nostalgije. Prince of Persia, Jazz Jackrabbit, Budokai i Prehistorik samo su neki od dostupnih, a jedino što trebate napraviti je posjetiti stranicu i kliknuti na vaš omiljeni naslov.

Čitava stvar je još u beti, što znači da neke igre neće raditi ili će se zbog neobjašnjivog razloga nenadano srušiti. Međutim, kao i kod svih dobrih stvari, treba biti uporan! Internet Archiveovu kolekciju MS-DOS igara možete posjetiti kliknuvši ovdje.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 15:55 )