• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


JEDNOSTAVNI POVRATAK U REALNOST

KAKO BRZO NESTATI IZ VIRTUALNOG SVIJETA? STROJEM ZA SAMOUBOJSTVO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Usluga ponuđena na adresi http://suicidemachine.org/, koju je omogućio programer Gordan Savičić brzo će vas i jednostavno izbrisati s Twittera, LinkedIna ili My Spacea

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.novilist.hr

ZAGREB - Društvene mreže poput Facebooka i Twittera, koje omogućuju povezivanje sa svijetom iz kućnog naslonjača, mnogi političari iskoristili su kako bi se približili svojim biračima, ali ovo približavanje osim koristi zna spomenutima nanijeti i znatnu štetu.

Posljednji je to na svojoj koži iskusio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je prije par dana putem Twittera svijetu posla poruku sljedećeg sadržaja: "Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran."

Ova poruka dobila je puno više pažnje nego što je riječki gradonačelnik očekivao pa se Obersnel ubrzo bio prisiljen posipati pepelom: "Vidim da su se svi uzbudili zbog jednog twita. On se odnosi prije svega na ministra Erjavca (koji stalno provocira sa svojim izjavama) i one koji ga podržavaju." Međutim, šteta je nanesena, a vrijeme je sad nemoguće vratiti.

Međutim, Obersnel i drugi koji su iskusili štetu zbog "navučenosti" na društvene mreže imaju na pladnju rješenje koje će spriječiti eventualne buduće nesporazume. U pitanju je – samoubojstvo na socijalnim mrežama. Ova usluga ponuđena je na adresi http://suicidemachine.org/, a omogućio ju je programer Gordan Savičić. O njegovom stroju za samoubojstvo na socijalnim mrežama već su pisali Los Angeles Times, Guardian, Time i drugi svjetski magazini.

Stvar funkcionira na vrlo jednostavnom principu. U mašinu za socijalno samoubojstvo upišete svoju lozinku, a ona vas naprosto izbriše s Twittera, LinkedIna ili My Spacea. Nakon što je stvar gotova, u prilici ste ponovo sresti svoje susjede, birače ili čak Slovence kojima ste poručili da uskoro možda neće moći na Jadran.

Kad je tek pušten u pogon, stroj za samoubojstvo mogao vas je samoubiti i na Facebooku, ali Savičiću je ubrzo stiglo pismo odvjetnika Facebooka, koji su zaprijetili sudskom tužbom i naveli niz točaka na kojima stroj za samoubojstvo krši zakon u odnosu na najpopularniju socijalnu mrežu. Twitter je, međutim, još uvijek u ponudi. Na spomenutoj adresi možete vidjeti i svjedočenje ljudi koji su se "ubili" na socijalnim mrežama, kao i pročitati njihove posljednje riječi na istima. Dakle, poželi li Obersnel spriječiti prije nego bude potrebno "liječenje" – rješenje je vrlo jednostavno – suicidemachine.org

Ažurirano ( Ponedjeljak, 28 Siječanj 2013 15:18 )