• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


2D FANTAZIJSKA PLATFORMA NEPHIL’S FALL NA KICKSTARTERU POKUŠAVA SKUPITI 30.000 DOLARA

U timu je i Bjelovarčanka Zlatka Subotičanec mlada ilustratorica zadužena za likove

Tim je pripremio i nagrade za svoje podražavatelje, pa će tako prvih 100 podražavatelja za 12$ dobiti samu igru Nephil’s Fall, a posebne nagrade poput službenog soundtrack izdanja ili prilika da sukreirate jednog od Boss-ova u igri rezervirane su za veće iznose

E-mail Ispis PDF

Novoosnovani indie game studio Exordium Games iz Zagreba pokrenuo je crowdfunding kampanju na Kickstarteru za računalnu igru Nephil’s Fall.

Nephil’s Fall je 2D fantasy metroidvania u kojoj igramo palog čuvara Nephila koji, kako bi spasio svoj svijet od uništenja, žrtvuje vlastite sposobnosti i snage. Prvo predstavljanje ovog projekta bilo je na ovogodišnjem Reboot sajmu računalnih igara u Zagrebu. Scenarij i storyboard za kampanju su nastali prije svega nekoliko mjeseci gdje su njegovi tvorci skupili prve pozitivne reakcije ljudi koji su je isprobali.

Za Exordium Games radi i Zlatka Subotičanec, mlada umjetnica iz Bjelovara. Nakon uspješnog dizajna kacige za Marka Webbera, Zlatka se preselila u Zagreb, gdje svoje ideje predlaže za video igre, kao što je Nephil’s fall.

– Očekujem da će Nephil’s fall uspjeti i da ću zajedno s timom moći dalje razvijati ideju. Trenutno imamo stvarno puno zainteresiranih ljudi, ali najbitnije je proširiti vijest dalje, jer nam svaki komentar i savjet pomaže – kaže Zlatka Subotičanec ilustratorica koja je zadužena za likove, a ujedno i najmlađa članica tima.

– Na projektu je do sada radilo više od 10 kreativnih glava, a prvi koncept igre je osmišljen prošle godine u rujnu, a tako da smo na kampanji radili oko 5 mjeseci. Projekt je ambiciozan i zahtjevan pa je logičan korak testirati koncept same igre pred što većim auditorijem putem crowdfundinga kako bismo dobili direktan feedback da li radimo dobru stvar – govori Andrej Kovačević, glavni dizajner igre.

Financijski cilj kampanje je prikupiti 30.000$ s kojim bi zatvorili financijsku konstrukciju kako bi se igra mogla napokon zaigrati. Tim je pripremio i nagrade za svoje podražavatelje, pa će tako prvih 100 podražavatelja za 12$ dobiti samu igru Nephil’s Fall, a posebne nagrade poput službenog soundtrack izdanja ili prilika da sukreirate jednog od Boss-ova u igri rezervirane su za veće iznose.

Puno stvari smo zaključili i primijenili, a jesmo li ih zaista i naučili znat ćemo tek kada naša kampanja završi, dodao je Andrej i napomenu kako su za pripremu proučavali druge uspješne i neuspješne kampanje.  Uglavnom se to svodi na tehničke zahtjeve poput količine materijala, načina prikaza, količine potrebnih informacija i slično.

Andrej očekuje se da će beta verzija igre biti dostupna kroz nekoliko mjeseci, a kako se isporuka nagrada i službena verzija planira za kraj ove godine u slučaju uspješne kampanje.

Izvor: crowdfunding.hr

Ažurirano ( Četvrtak, 26 Veljača 2015 20:32 )