• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Facebook uveo novu obavijest koju ne želite vidjeti na svom profilu

Nova obavijest upozorit će korisnika ako je njegov korisnički račun pod mogućom prismotrom napadača koji radi u ime neke državne vlasti ili službenog tijela

E-mail Ispis PDF

Najveća i najpopularnija društvena mreža Facebook, odlučila je uvesti još jednu vrstu obavijesti koja se neće svima svidjeti, piše Poslovni.hr.

Nova obavijest upozorit će korisnika ako je njegov korisnički račun pod mogućom prismotrom napadača koji radi u ime neke državne vlasti ili službenog tijela.

Alex Stamos, šef online sigurnosti u kompaniji Facebook izjavio je kako su uvijek poduzimali određene mjere zaštite prema korisničkim računima za koje se sumnjalo da su na neki način ugroženi, a sada su tu brigu podigli na novu razinu, odlučivši prikazati dodatnu obavijest ukoliko imaju snažne indikacije da je »napad« sponzoriran od strane državnih vlasti.

To znači da je, ako korisnici uoče takvu obavijest na svom računu, vrlo vjerojatno da im je računalo ili smartphone zaražen nekakvim malwareom pomoću kojeg nepoznate osobe ili organizacije pokušavaju pristupiti korisničkom računu.

Drugim riječima, ako vidite ovu obavijest, shvatite je vrlo ozbiljno, poručuje Business Insider.

Ažurirano ( Četvrtak, 22 Listopad 2015 11:39 )