• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VIDLJIV DALEKOZOROM

NASA POKAZALA KOLIKO ĆE ZAPRAVO ASTEROID BITI BLIZU UDARA U ZEMLJU

Ostalo je još samo sedam dana do trenutka kada će asteroid obujma 46 metara i težine 130 tona prozujati pokraj našeg planeta toliko blizu da će se naći u orbiti komunikacijskih i vremenskih satelita. Biti će to najbliži prelet za predmet ove veličine, a znanstvenici tvrde kako će doći toliko blizu da će biti vidljiv od Istočne Europe do Australije uz pomoć jednostavnog dalekozora.

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.dnevno.hr

Američka svemirska agencija NASA objavila je pomalo zastrašujući video koji pokazuje koliko će zapravo blizu masivni asteroid biti blizu udara u Zemlju.

Ostalo je još samo sedam dana do trenutka kada će asteroid obujma 46 metara i težine 130 tona prozujati pokraj našeg planeta toliko blizu da će se naći u orbiti komunikacijskih i vremenskih satelita. Biti će to najbliži prelet za predmet ove veličine, no znanstvenici obećavaju kako prijeteći "kamen" 15. veljače ipak neće doći bliže od 27,500 km od Zemlje.

- Nije moguć nikakav udar u Zemlju - odlučno je rekao Donald Yeomans, menadžer NASA-inog "Near-Earth Object" programa u Kaliforniji dodavši kako će asteroid ipak doći toliko blizu da će biti vidljiv od Istočne Europe do Australije uz pomoć jednostavnog dalekozora.

Ažurirano ( Subota, 09 Veljača 2013 15:38 )