• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOVA BRAVIA

IMPRESIVNI SONYJEV GIGANTSKI TV STIGAO I KOD NAS

Sony Bravia prvi je 4K televizor na hrvatskom tržištu, a uz impresivnu dijagonalu od 210 centimetara dolazi i paprena cijena od gotovo 200 tisuća kuna

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Sony je, mjesec dana nakon predstavljanja na CES-u u Las Vegasu, na hrvatsko tržište doveo najnoviju inačicu televizora Bravia.

Ovaj gigant s 84 inčnim (210 centimetarskim) zaslonom i 8,29 megapiksela prvi je 4K Ultra HD televizor na našem tržištu.

Za razliku od prijašnjih modela, kod kojih je preporučena udaljenost za gledanje bila tri puta visina ekrana, kod Bravije je ta udaljenost smanjena na samo 1,5 puta bez gubitka kvalitete slike.

Bravia LCD opremljen je i pogonom 4K X Reality Pro koji sadržaje niže rezolucije, poput HD-a pretvara u 4K sadržaj.

Uređaj omogućuje i gledanje sadržaja u 3D formatu uz priložene pasivne naočale, čime doslovce dobivate osjećaj kao da se kinodvorana preselila u vaš dnevni boravak.

Bravia se povezuje s internetom putem WiFi mreže čime omogućava gledanje sadržaja s različitih kanala poput YouTubea, a putem Sony Entertainment Networka korisnici mogu pristupati i drugim servisima poput Facebooka.

Sva ta nova tehnologija nije jeftina pa je tako maloprodajna cijena ovog uređaja u Hrvatskoj 195.000 kuna, a prema informacijama iz Sonyja već imaju jednu prednarudžbu.

Inače, u Europi je dosad prodano pedesetak ovih uređaja, a prava pomama za njima vlada na Bliskom i Dalekom istoku.

Televizor zaista izgleda impresivno, što zbog veličine, što zbog mogućnosti pa ako imate prostora u dnevnom boravku i 200.000 kuna viška, navalite.

Ažurirano ( Četvrtak, 14 Veljača 2013 12:57 )