• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


RECITE »OK GLASS« I...

ŠTO SVE MOŽE GOOGLE GLASS?

Google je objavio sjajan video u kojem prikazuje mogućnosti svoje omiljene igračke, za koju vjeruje da je budućnost računalstva. Usput će ih i podijeliti ponešto na Twitteru i Google+

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Video objavljen na stranici posvećenoj projektu Glass prikazuje ljude u različitim situacijama kako rečenicom »OK Glass« aktiviraju raznovrsne funkcije koje kompjuterizirane naočale mogu obavljati, od pretraživanja interneta i brbljanja preko provjere vremenske prognoze i navigacije za vožnju do fotografiranja i snimanja videa te dijeljenja sadržaja s drugima.

Iskustvo se doima vrlo osobnim. Poput Facebooka uživo, samo s puno videa.

Iako je razmjerno kratka, demonstracija nas je ostavila bez daha. Pogledajte:

Glass postavlja zaslon tek nešto iznad vidnog polja prosječnog čovjeka. Naočale su opremljene čipom, kamerom, senzorima za praćenje pokreta glave i drugom elektronikom, uglavnom pokupljenom iz industrije pametnih telefona.

Google je prototipove, nazvane Explorer, počeo prodavati razvojnim programerima lani, za 1.500 dolara (oko devet tisuća kuna), plus porez. Sad je ponudu proširio i na druge zainteresirane, ali morat će ih osvojiti.

Koristeći hashtag #ifihadglass na Twitteru ili Google+, u 50 riječi ili manje, morat će objasniti kako bi koristili Google Glass. Moguće je koristiti fotografije (do njih pet) i video (do 15 sekundi). Zadnji rok je27. veljače. Nije navedeno koliko će ih podijeliti. I svejedno će ih morati platiti.

Nažalost, natječaj je dostupan samo punoljetnim osobama u SAD-u. Za više informacija, kliknite ovdje.

Za masovnu prodaju Glass bi trebao biti spreman 2014. godine.

Ažurirano ( Srijeda, 20 Veljača 2013 21:04 )