• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TRUNČICU NEOBIČNO

TVITAJTE I NAKON SMRTI?

Tvitanje i nakon smrti? _LivesOn tvrdi kako može kreirati tvitove koji će u potpunosti imitirati stil i navike preminulog

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Nakon smrti voljene osobe, oni koji ostaju iza nje često se nađu u situaciji da posegnu za telefonom ili Facebook profilom preminulog iz čiste navike.

Nekima su čak stari tvitovi svojevrsni podsjetnik i utjeha.

No, usluga _LivesOn mogla bi takvim ljudima dati dojam da je preminuli i dalje aktivan na Twitteru.

Iza imena skriva se algoritam koji analizira tvitove preminule osobe i počinje tvitati istom stilu.

Prema opisu na stranici autora, »umjetna inteligencija analizirat će Twitter preminulog i iskoristiti ga kako bi prepoznao njegove odnosno njezine navike, ukuse i stil pisanja«.

Na temelju toga, algoritam će pratiti aktualne vijesti, događaje i trendove i tvitati o njima kao što bi to preminuli radio.

Čak možete napraviti i probu i provjeriti koliko _LivesOn zaista može zamijeniti vaše tvitove.

Osoba koja se odluči na takav način posthumnog tvitanja, nakon prilagođavanja računa na Twitteru mora imenovati »izvršitelja« koji će aktivirati uslugu nakon vlasnikove smrti.

Tvitovi koji se pojave nakon smrti vlasnika trebali bi imati oznaku »korisničkoimenaTwitteru_LivesOn«, što je u skladu s motom tvrtke »Kad vaše srce prestane kucati, vi ćete nastaviti tvitati«.

Zanimljivo je da su se pojavila nagađanja kako je cijeli koncept zapravo nekakva medijska kampanja.

No, na službenom Twitteru _LivesOn, koji prema svemu sudeći ipak vodi živa osoba, navode kako »to nije medijska patka«, već kako na projektu rade u suradnji sa »sveučilištem« (iako ne navode kojim) u obliku »eksperimentiranja umjetnom inteligencijom«.

Hoće li _LiveOn zaživjeti trebalo bi biti jasno u ožujku, kada bi usluga, prema najavama, trebala postati dostupna.

Ažurirano ( Petak, 22 Veljača 2013 14:50 )