• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRASLIMA PRISTUP ZABRANJEN

EVERLOOP - ISKLJUČIVO ZA KLINCE

Everloop je društvena mreža namijenjena i prilagođena isključivo klincima. Roditelji mogu putem posebnog portala nadgledati što njihovi klinci rade na Everloopu, ali ne mogu utjecati na to što objavljuju

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Društvene mreže izuzetno su popularne, ali imaju i zgodnu odredbu prema kojoj mlađi od 13 godina ne smiju biti članovi tih mreža.

No to ne znači i da djeca ne znaju »zaobići« tu odredbu i ipak postati korisnik.

Grupa američkih roditelja nije baš željela da njihova djeca koriste Facebook, jer smatraju da su premladi za to. Stoga su osnovali Everloop - društvenu mrežu za mlađe od 13 godina.

Za razliku od Facebooka gdje se ljudi povezuju na temelju poznanstava i veza u stvarnome svijetu, na Everloopu djeca stvaraju poznanstva na temelju svojih interesa.

»Loopovi« ili interesni krugovi mogu obuhvaćati sve od glazbe, izvannastavnih aktivnosti pa do različitih sportova.

Ono što ovu mrežu čini drukčijom je činjenica da korisnik ne može biti nitko stariji od 15 godina, osim ako se ne radi o roditelju-administratoru.

Roditelji putem posebnog portala mogu nadgledati što njihova djeca rade, koje informacije dijele s drugima, ali na njih ne mogu direktno utjecati.

Sve aktivnosti prilagođene su osnovnoškolcima pa tako na Everloopu nećete pronaći glazbu koja sadržava neprimjerene riječi ili video s YouTubea u kojem se vidi golotinja.

Kako ističu iz Everloopa, primarni cilj im je osigurati sigurno mjesto na kojem se djeca mogu zabavljati, a da njihovi roditelji istovremeno ne moraju poput zatvorskog čuvara pratiti svaki njihov pokret.

Da je koncept dječje društvene mreže itekako zanimljiv, najbolje govori činjenica kako Everloop ima više od 200 tisuća korisnika i više od 75 tisuća roditelja-administratora.

Ažurirano ( Četvrtak, 07 Ožujak 2013 12:17 )