• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


APPLEOV PLAN

OTKLJUČAJTE TELEFON PREPOZNAVANJEM FOTOGRAFIJE

Apple naveliko radi na sigurnijim načinima zaštite pametnih telefona i računala. Lozinke su postale previše ranjive, no hoće li prepoznavanje lica ili otiska prsta povećati sigurnost?

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Otkako je Apple na tržište izbacio iPhone, korisnici pametnih telefona diljem svijeta, svoje telefone otključavaju povlačeći prst po ekranu.

Oni koji žele dodatnu sigurnost mogu uključiti upisivanje PIN-a, kratke lozinke ili dodirivanje točki određenim redoslijedom.

No čini se kako Apple radi na novom načinu otključavanja koji bi korisnicima pružio nešto više sigurnosti.

Kako ističe Digital Trends, Apple je predao zahtjev za registracijom patenta koji bi koristio korisničke fotografije kao način identifikacije korisnika.

Točnije, telefon bi prikazao određenu fotografiju i pitao korisnika gdje je fotografija napravljena ili tko je osoba na fotografiji.

Oni koji žele dodatnu sigurnost, mogli bi uključiti zahtjev za identifikacijom nekoliko fotografija u nizu.

Isti bi se sistem mogao upotrijebiti i za zaključavanje laptopa, tableta ili stolnih računala, na kojima korisnici čuvaju osjetljivije podatke od onih na pametnim telefonima.

Zanimljivo je da istovremeno Apple radi i na sustavu za prepoznavanje lica korisnika, koji bi unio dodatnu sigurnost prilikomkorištenja pametnog telefona ili računala za e-kupnju ili e-bankarstvo.

Uz to, Appleovi inženjeri predali su i zahtjev za patentiranjem sustava otključavanja pametnog telefona pomoću otiska prsta.

No još nije poznato hoće li ti patenti biti i prihvaćeni, odnosno kada će se pojaviti na Appleovim proizvodima.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 11 Ožujak 2013 11:07 )