• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MUZEJ RAČUNALA PEEK&POKE

DONIRAJTE IGRAČKE MUZEJU DJETINJSTVA

Muzeju djetinjstva, novoj inicijativi jedinoga hrvatskog Muzeja računala Peek & Poke, prethodit će u rujnu izložba Igračke naše ondašnje, svagdašnje… Za početak, provodi se akcija kojom se u Peek & Pokeu i Gradskoj knjižnici Rijeka prikupljaju igračke i drugi predmeti iz djetinjstva. Pridružite se!

E-mail Ispis PDF

Izvor: radio.hrt.hr

Ideja o Muzeju djetinjstva motivirana je akcijom Fotonostalgija koju je provodio Peek & Poke. Naime, na mnogim starim fotografijama s motivima tehnoloških čuda nekih prošlih vremena, pojavljivale su se i različite igračke. Nekonvencionalnu ideju o muzeju igre, djetinjstva i igračaka podržali su riječki Učiteljski fakultet i Gradska knjižnica Rijeka.

Svi građani Rijeke, Hrvatske, pa i šire, pozvani su da sačuvanim uspomenama iz djetinjstva sudjeluju u realizaciji izložbe i mogućega stalnog muzejskog postava posvećenog odrastanju. Akcija za sada dobro ide, govori Kristijan Benić iz Peek & Pokea.

Stižu tako plastični vojnici, poni bicikli, Rubikove kocke, Mickey Mousei, plišanij Zagiji, Jugoplastikine lopte. Izložba je planirana za rujan, a najvjerojatnije će se održati u prostoru bivšega tvorničkoga kompleksa Tvornice Rikard Benčić.

Do sad je prikupljeno više od 400 eksponata.

Ažurirano ( Petak, 15 Ožujak 2013 14:45 )