• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA MREŽI SVIH MREŽA

ŠTO SE DOGODI NA INTERNETU U JEDNOJ MINUTI?

Intel je na svom blogu objavio novi post pod naslovom »Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?« kako bi skrenuo pažnju na to koliko ljudska rasa proizvodi informacija u tako kratkom vremenu.

E-mail Ispis PDF

Izvor: tehnoklik.net.hr

Znate li što se dogodi tijekom jedne minute na internetu? U samo jednoj minuti pošalje se više od 204 milijuna e-mailova, Amazon ostvari 83.000 dolara u prodaji različitih stvari, od knjiga do CD-ova, a na Flickeru se pregleda oko 20 milijuna slika dok ih se oko 3.000 u minuti uploada.

Osim toga, najmanje 6 milijuna Facebook stranica se pregleda diljem svijeta, a tijekom te minute dogodi se 277.000 prijava na ovu društevnu mrežu.

Na glazbenom servisu Pandora odsluša se 61.000 sati glazbe dok se više od 1,3 milijuna video isječaka pogleda na You Tubeu.

Računala su transformirala komunikaciju. Sve više ljudi i sve češće komunicira na sve širem rasponu uređaja - od smartphoneova na tableta, od netbookova do prijenosnih računala, pa su čak i mnogi današnji automobili povezani.

Iako je svakome lako osvjedotočiti se u činjenicu da je oko nas sve više prijenosnih uređaja, ono što mnogi ne vide je da porast mobilnih gadgeta ima ogroman utjecaj na količinu podatkovnog prometa koji prolazi kroz mrežu.

Bit će nam malo lakše shvatiti kad pomislimo o svemu što je smo učinili na našem povezanom uređaju kao što jesmartphone. Slušanje glazbe, gledanje videa, skidanje fotografija, igranje online igara, provjeravanje Twittera, ažuriranja statusa na društvenim mrežama - sve te aktivnosti generiraju mrežni promet.

Ova infografika sa scoop.intel.com ilustrira koliko podataka prolazi kroz mrežu u vremenskom periodu od 60 sekundi. Gotovo 640.000 GB globalnih IP podataka se prenese internetom u samo jednoj jedinoj minuti!

Ažurirano ( Petak, 22 Ožujak 2013 12:07 )