• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KAO MAČKE

APPLEOVI UREĐAJI ZNAT ĆE PAMETNO PADATI?

Kao što se mačka uvijek dočeka na noge, tako bi se u budućnosti Appleovi uređaji mogli uvijek dočekati na rub ili koji drugi manje osjetljiv dio

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Apple je predao zahtjev za patentiranje »zaštitnog mehanizma za elektroničke uređaje«. Iza dugačkog naziva skriva se zapravo uređaj koji bi bio ugrađen u pametne telefone i tablete, a koji bi prilikom pada uređaja kontrolirao njegovu putanju.

Kako piše AppleInsider, senzor bi identificirao da uređaj pada i prilagodio njegov položaj kako se prilikom udarca u tlo ne bi oštetio. Slično kao što se mačka okreće u zraku prilikom pada kako bi se dočekala na noge.

Tako bi uređaj sam mogao kontrolirati kojim dijelom će udariti u tlo kako ne bi došlo do oštećenja osjetljive elektronike.

»Na primjer, zaštitni mehanizam mogao bi se tako aktivirati da okrene uređaj kako pri padu ne bi udario ekranom, već njegovim rubom«, stoji u objašnjenju patenta.

Ako Appleov patent prođe provjeru u američkom uredu za patentiranje i pojavi se u njihovim uređajima, to bi produžilo vijek trajanja samih uređaja, ali i uklonilo potrebu za zaštitnim maskama.

No dok Apple ne pokrene proizvodnju takvih uređaja, a što bi moglo potrajati, ipak ćete morati paziti da vam ne ispadnu iz ruku.

Ažurirano ( Petak, 22 Ožujak 2013 13:12 )