• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KALIFORNIJSKA BUDUĆNOST

AUTOMATI ZA MARIHUANU NA SVAKOM UGLU?

Automate koji nam izbacuju kavu, čips, čokolodadice i sl. navikli smo viđati, međutim u Kaliforniji stvarnost postaju automati za medicinsku marihuanu.

E-mail Ispis PDF

Izvor: tehnoklik.net.hr

Nemali broj tvrtki u SAD-u počeo je nuditi svoje proizvode na prodaju ili zakup u trgovinama medicinskom marihuanom u Kaliforniji, a gradsko vijeće San Diega krajem ovog mjeseca raspravit će o davanju odobrenja za njihovu širu upotrebu.

Los Angleles već ima najmanje tri ljekarne koje koriste ovu tehnologiju. Za razliku od tradicionalnih automata, oni koju su namijenjeni za marihuanu imaju ugrađene dodatne sigurnosne postavke kako bi se osiguralo da samo legalni pacijenti mogu pristupiti sadržaju automata.

Automati mnogih tvrtki zbog toga zahtijevaju od korisnika da unaprijed umetnu člansku iskaznicu i skeniraju palac prije nego im se omogući izbor.

Dale Sky Jones sa sveučilišta Oaksterdam, »prvog američkog kanabis koledža«, rekla je za CBS San Francisco da je malo vjerojatno da će ljudi vidjeti kako ovi automati poput korova niču na javnim mjestima kao što su trgovački centri ili trgovine.

Neki prozvođači automata pobunili su se protiv stavljanja njihovih strojeva na ulice. Razlog tome je socijalni, koliko i sigurnosni.

»Možda će doći vrijeme kada kanabis bude tako društveno prihvatljiv da će se prodavati u javnosti putem automata, međutim još smo dosta udaljeni od tog dana«, rekao je dr. Bruce Bedrick, izvršni direktor tvrtke Medbox koja se bavi proizvodnjom medicinskih automata.

Ažurirano ( Subota, 23 Ožujak 2013 12:48 )