• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOVO SUČELJE

FACEBOOK HOME – VIŠE OD OBIČNOG ANDROIDA

Facebook je predstavio svoj novi proizvod - Facebook Home. Nije riječ o operativnom sustavu za »smartphone«, već o zamjeni vašeg uobičajenog Android »home« sučelja.

E-mail Ispis PDF

Izvor: tehnoklik.net.hr

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao je za »Facebook Home« da je to »obitelj aplikacija« dizajnirana s ciljem da Facebook bolje integrira s Android operativnim sustavom.
Sva važnija ažuriranja uz pomoć »Facebook Home« pojavljivat će se na vašem »home« zaslonu koje je ujedno i mjesto koje najčešće posjećujete prilikom korištenja svog mobilnog uređaja. Ili kako je Zuckerberg istaknuo: »Danas su naši telefoni dizajnirani oko aplikacija, a ne ljudi«.

»Facebook Home« će transformirati homescreen i lockscreen. To znači da će se sadržaj učitan u pozadini prikazivati automatski i na jednom i na drugom zaslonu. To će omogućiti korisniku da »lajka«, komentira i šalje poruke čim promjeni zaslon. Kako bi dobili pristup drugim aplikacijama, koje obično dominiraju homescreenzaslonom, dovoljno će biti prijeći prstom preko zaslona.

Zuckerberg dakle nije lagao: »Facebook ne radi na telefonu. Umjeto toga on ugrađuje Facebook u vaš Android telefon«.

Facebook Home za Android smartphone bit će u Google Play trgovini dostupan od 12. travnja, a verzija za teblete očekuje se u narednih nekoliko mjeseci.

Ažurirano ( Subota, 06 Travanj 2013 13:38 )