• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


RADIKALNA IDEJA

OVAKO BI IZGLEDAO »ZAKRIVLJENI IPHONE«

Apple je nedavno dobio patent za dizajn iPhonea napravljenog od zakrivljenog stakla. Iako ne postoji velika šansa da će ovaj telefon ugledati svjetlo dana, ideja je vrlo smjela i radikalna.

E-mail Ispis PDF

Izvor: tehnoklik.net.hr

Nickolay Lamm i Matteo Gianni iz tvrtke MyVoucherCodes predstavili su 3D prikaz kako bi Appleov iPhone mogao izgledati u stvarnom životu s obzirom na ovaj patent. Za ovaj dizajn kažu da bi se mogao pojaviti u iPhoneu 6 ili iPhoneu 7, a možda i kasnije. I premda je riječ o zaista inovativnom dizajnu, ipak je teško očekivati da bi ovo moglo Appleu dati komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Osnovni oblik smartphonea nije se promijenio još od 2007. godine. Uostalom, zašto smartphonei ne bi iskoristili obje strane površine telefona, osim kao do sada, samo jedne?

Bolje od toga; zašto ne napraviti površine zakrivljenima čime bi se povećala i sama površina raspoloživog prostora zaslona? Upravo je to bila vizija Applea kada je predao patent u kojem je opisan »zakrivljeni iPhone«.

Kao što možete vidjeti na slici, nedostaje »home« tipka i tipke za pojačavanje/smanjivanje jačine zvuka. Zbog »iluzije percepcije dubine«, ovaj AMOLED zaslon sposoban je »oponašati 3D iskustvo«.

Kao što smo rekli, ne očekujemo ovo u stvarnom životu, ali ipak, nikad se ne zna.

Ono što je Apleu u ovom trenutku potrebno su nove nade, nove granice, novi proizvodi, kako bi u skladu sa svojom krilaticom »think different« i dalje bio ono što je bio pod Steveom Jobsom.

Ažurirano ( Srijeda, 10 Travanj 2013 11:24 )