• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DUGO ČEKANJE

iWatch DOLAZI TEK 2014. I BIT ĆE BIOMETRIJSKI?

Ako je vjerovati analitičaru Ming-Chi Kuou, Appleov iWatch vjerojatno neće biti »sat«, nego »nosivi uređaj sa sigurnosnim mehanizmom i biometrijskim funkcijama«

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Iako Apple ne želi izaći u javnost ni s kakvim informacijama o svom pametnom satu, njegov izlazak na tržište željno se očekuju.

Analitičari nagađaju kako bi se mogao pojaviti već ove godine, no ugledni analitičar KGI Securitiesa, Ming-Chi Kuo smatra kako ćemo na iWatch morati pričekati do kraja 2014. godine.

Kako piše AppleInsider, Kuo je u svom izvješću naveo da će Apple uskoro izbaciti »nosivi uređaj«, ali i da ga ne treba očekivati prije druge polovice 2014. godine.

Svoju procjenu Kuo temelji na zahtjevima za patentiranje nove tehnologije zakrivljenih ekrana i baterija koje je Apple predao uredu za patente.

»Investitori se ne bi trebali oslanjati na riječ 'sat'. Mislimo da iWatch neće imati ulogu sata ili uređaja koji prikazuje informacije o drugim Appleovim uređajima. Ali zbog svog nosivog dizajna, iWatch bi mogao pružiti sigurniju identifikaciju korisnika i imati biometrijske funkcije«, piše u izvještaju Kuo.

Upravo bi te sigurnosne opcije mogle učiniti iWatch novom Appleovom uspješnicom, boljom zaštitom od neovlaštena korištenja i istovremeno praćenje zdravstvenog stanja korisnika.

Međutim, Kuo naglašava kako Apple nema adekvatne resurse za razvoj iWatcha kao dijela sustava iOS jer bi to zahtijevalo značajne promjene u iOS-u.

Upravo zbog takvih prepreka i činjenice da je tržište nosivih uređaja još u povojima, Kuo smatra da ćemo na iWatch morati još malo pričekati.

S obzirom na to da je u svojim ranijim analizama dobro predviđao sudbinu Appleovih proizvoda, njegovu analizu ne bi trebalo ignorirati.

Ažurirano ( Utorak, 28 Svibanj 2013 10:35 )