• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SUPER FORA

MLADI HRVATSKI INOVATOR ZAUVIJEK RIJEŠIO PROBLEM ZAPETLJANIH SLUŠALICA

Svi znamo onaj grozan osjećaj kada se zaželimo malo muzike pa iz džepa izvadimo mp3 player ili mobitel, samo da bi konstatirali kako su naše slušalice toliko zapetljane da nam se čini kako bi lakše složili Rubikovu kocku nego raspetljali taj kaos

E-mail Ispis PDF

Izvor: danas.net.hr

Mlada ekipa iz Hrvatske napokon je stala na kraj nevidljivim džepnim trolovima i zauvijek riješila ovaj problem.

Riječ je o držaču za slušalice nazvan »Why knot«? koji u potpunosti sprječava njihovo petljanje. Prva serija proizvoda dolazi u šest jarkih i dopadljivih boja, a planira se i ponuda više od 20 različitih boja u bližoj budućnosti.

»'Why knot?' izrađen je od posebne vrste iznimno guste spužve, koja se obrađuje laserskim rezanjem. Osim što je lagan, materijal je iznimno izdržljiv te čvrst i savitljiv«, kaže nam ekipa iz tima koji su proizvod predstavili na svojoj Facebook stranici, gdje ga možete i kupiti.

Nakon izrade nekoliko prototipa, predstavljena je verzija proizvoda koja je kompatibilna sa slušalicama koje dobivate uz iPhone, Samsung, HTC i još nekim modelima, dok će kroz nekoliko dana na tržište stići i univerzalni model za sve slušalice.

PODRŽITE MLADE HRVATSKE INOVATORE

Autor »Why knot?« je 27-godišnji sociolog Mladen Šimić, koji iza sebe ima već nekoliko patentnih prijava te je koautor mobilne aplikacije »World In Numbers« za Android tržište.

Projekt »Why knot?« je u potpunosti financiran iznimno skromnom ušteđevinom autora, a pokrenut golemim entuzijazmom i željom da se napravi »nešto svoje« bez obzira na neiskustvo, nepovoljne okolnosti lansiranja vlastitog proizvoda u Hrvatskoj te komplicirane procedure prezentiranja proizvoda na međunarodnoj razini.

Njegov projekt možete poduprijeti i na Indiegogo crowdfunding stranici. Mladen se nada kako će mu to omogućiti daljnji razvoj i usavršavanje why knot?-a, ali i mogućnost da ovaj originalni hrvatski proizvod prezentira na globalnoj razini.

Ažurirano ( Četvrtak, 12 Rujan 2013 15:03 )