• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ZBOGOM PRIVATNOSTI

NEMA VIŠE SKRIVANJA NA FACEBOOKU!

Facebook je najavio da će u narednih nekoliko tjedana u potpunosti ugasiti opciju koja je korisnicima omogućavala da se njihovo ime ne pojavljuje prilikom pretraživanja

E-mail Ispis PDF

Izvor: tehnoklik.net.hr

Kao što je i najavila početkom ove godine, tvrtka Facebook ponovno uvodi promjene koje se odnose na politiku privatnosti na ovoj društvenoj mreži. Nema nikakve sumnje da će jedan dio korisnika ovo dočekati kao kršenje korisničkih prava na privatnost, odnosno prava da ih se ostavi na miru.

Nažalost, to ne ide tako lako s Facebookom.

Facebook je dosad imao opciju »Who can look up your Timeline by name?« koja je korisnicima omogućavala skrivanje imena prilikom pretraživanja ove društvene mreže.

Na taj način, ako ste to željeli, mogli ste ograničiti pretragu da vas nitko ne može pronaći po vašem imenu i prezimenu.

Ako niste među onima koji su ovu opciju koristili, tada vam je Facebook krajem 2012. ukinuo. No, sada se ta opcija nepovratno ukida svim korisnicima, i onima koji su je svojevremeno uključili i onima koji nisu.

Drugim riječima, na Facebooku se više nitko neće moći skrivati jer će njegov identitet biti pretraživ, odnosno njegovo/njezino ime i prezime pojavljivat će se svaki put prilikom pretraživanja Facebooka.

Facebook je obrazložio ukidanje ove opcije time da »više nije korisna«, a korisnike upućuju da se pozabave svojim postavkama privatnosti putem kojih mogu ograničiti prikaz određenih stvari na Facebooku.

Ažurirano ( Petak, 11 Listopad 2013 12:18 )