• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODLIČNA IDEJA

GOOGLE HELPOUTS - VIDEOPOMOĆ JEDAN NA JEDAN

Što ako vam zatreba stručni savjet, a nemate nikoga pri ruci koga biste mogli priupitati? Taj problem u Googleu žele riješiti novom uslugom, a čini nam se fantastičnom

E-mail Ispis PDF

Izvor: tportal.hr

Helpouts je osmišljen tako da vas spoji s nekim tko bi vam mogao pomoći, i to izravno, licem u lice, putem videoveze. Pritom kombinira više Googleovih usluga: Hangouts (za video), Wallet (za obradu transakcija), G+ (za upravljanje identitetom)...

Tako biste primjerice mogli pronaći nekog tko će vam pomoći u pripremanju kolača, šminkanju, popravljanju vodokotlića, sastavljanju motora, sviranju gitare, crtanju... Što vam već padne na pamet, a da ne možete naći upute na YouTubeu ili toliko zapnete da se ne možete sami izvući.

Zahvaljujući videovezi, netko tko zna ono što vi ne znate može nadgledati vaš rad, davati vam upute, voditi vas korak po korak. Koliko god je to potrebno dok ne završite s uspjehom ono što radite.

Pomagači mogu to raditi besplatno ili naplaćivati korištenje svog znanja i vremena. Tome služi Wallet, a Google će uzeti 20 posto naplaćenog kao naknadu. Stručnjake ćete moći ocjenjivati i recenzirati, a moći ćete ih i blokirati, kao i oni vas, piše Venture Beats.

U Googleu su već ishodili potrebne dozvole da bi na američkom tržištu Helpouts mogli koristiti i zdravstveni stručnjaci, od terapeuta i psihijatara do kirurga i pedijatara. No neće imati sadržaj namijenjen isključivo odraslima.

Platforma bi uskoro trebala zaživjeti na engleskom i francuskom u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, SAD-u i Kanadi. Krenut će s malom skupinom odabranih pomagača u malom broju kategorija (uradi sam kod kuće, ljepota, moda i tome slično) te se postupno širiti.

Ažurirano ( Utorak, 05 Studeni 2013 15:07 )