• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SAM SVOJ MAJSTOR

OD ČASOPISA, BATERIJE I DEZODORANSA NAPRAVIO PIŠTOLJ. I RADI!

Ako ste mislili da je uz sve sigurnosne mjere nemoguće unijeti oružje u zrakoplov, Evan Booth – programer danju, ludi znanstvenik noću – dokazat će vam da nismo znatno sigurniji ni sa svim mjerama predostrožnosti u zračnoj luci

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Evan Booth je inače računalni programer, no ima hobi zbog kojeg je zapeo za oko medijima – voli izrađivati oružje od časopisa, limenki, prezervativa i sličnih stvari koje se mogu kupiti nakon sigurnosne provjere prije ukrcaja u zrakoplov.

– Mislim da je većina ljudi već smatrala da je moguće izraditi stvari kakve sam i sam napravio. Pretpostavljam da nitko nikad nije želio gubiti vrijeme na to. – kaže Evan Booth, dodajući da mu je cilj pokazati, na malo blesav, no i malo neugodan način, da nigdje nismo sigurni, bez obzira na razne mjere zaštite.

Iako Boothov pothvat uistinu ima djelomično komičan karakter, pretpostavljamo da bi ga razne američke agencije, FBI ili TSA, odavno već privele na malo ispitivanje da ih nije redovno obavještavao o svemu što je izmislio. FBI ga je čak i posjetio, no zbog sumnje da je neko od svojih oružja sagradio u zračnoj luci, a ne zbog njegovih sumnji da nismo zaštićeni od opasnosti na pravi način.

Kako je Booth sve svoje eksperimente izvodio u svojoj garaži, nije imao nikakvih problema s vlastima.

Ažurirano ( Utorak, 26 Studeni 2013 18:12 )