• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FACEBOOK UKIDA MOGUĆNOST SLANJA PORUKA PUTEM MOBILNE APLIKACIJE

Korisnici mobilnog Facebook-a ubuduće će morati imati instaliranu i zasebnu Messenger aplikaciju kako bi mogli slati poruke putem Facebooka

E-mail Ispis PDF

Naime, Facebook je počeo slati obavijesti svojim korisnicima u mnogim europskim zemljama kako će u budućnosti za pisanje, ali i čitanje poruka, uz službenu Facebook aplikaciju koju su do sada koristili za sve, sada trebati i Messenger aplikaciju za iOS ili Android.

Korisnici će i dalje u glavnoj aplikaciji imati gumb za poruke, ali ukoliko pritisnu na njega bit će automatski preusmjereni na Facebook Messenger, već sada dosta popularnu aplikaciju za »chat«.

Kako navodi glasnogovornik Facebook-a, ovom promjenom žele ubrzati rad same aplikacije, a Facebook Messenger žele iskoristiti ne samo za slanje poruka, već i za besplatne pozive, za koje ne bi bilo mjesta u samoj Facebook aplikaciji.

-Jednom kad se proces završi, očekujmo da glavna aplikacija bude znatno brža - rekao je glasnogovornik.

Naravno, promjena se ne odnosi na sve. Korisnici starijih Android ili iOS uređaja koji nemaju mogućnost preuzeti navedenu aplikaciju i dalje će moći koristiti »inbox« unutar same aplikacije.

Također, iako se na Microsoftovom Marketplace-u već neko vrijeme može skinuti navedena aplikacija za poruke,  Windows Phone korisnici se ne moraju brinuti budući da se ova promjena na njih ne odnosi, te će im dalje biti dovoljna samo jedna aplikacije u kojoj će i dalje imati sve mogućnosti, pa tako i onu slanja i čitanja poruka.

Iz Facebook-a također navode kako su svjesni da se ova promjena neće svidjeti većini korisnika zbog same činjenice što će morati imati jednu aplikaciju više na svom uređaju, ali isto tako ističu da je iskustvo pisanja na Messenger aplikaciji znatno ugodnije, te da će je u budućnosti još poboljšati.

Ažurirano ( Četvrtak, 10 Travanj 2014 21:39 )