• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽAN 18. MARATON LAĐA

Bjelovarski lađari doveslali četvrti!

Tri podjednako dobre lađarske ekipe Crni put, Stablina te Gusari Komin konkurirali su i ove godine za prvo mjesto. Ipak najbolji među njima bila je lađarska ekipa Stabline koji su pobjednici 18. maratona lađa na Neretvi.

E-mail Ispis PDF

Foto: www.maraton-ladja.hr

Bjelovarski lađari okupljeni u ekipi Argonauti osvojili su odlično četvrto mjesto na 18. maratonu lađa, koji je održan u subotu, 8. kolovoza, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Uz Argonaute iz Bjelovara se natjecala i ekipa Šumara koja je maraton završila na 16. mjestu.

Nakon kuburaškog plotuna koji je označio start maratona četrdeset i dvije lađarske ekipe krenule su na put  dug 22,5 kilometra od Metkovića, Opuzena, Komina potom ulaska u Crnu rijeku preko Čeveljuše do Ploča. Neretvanske lađare od Metkovića do Ploča uz predsjednicu na brodovima i brodicama te uz obalu Neretve pratile su tisuće Neretvana i gostiju, piše 24sata.hr.

Tri podjednako dobre lađarske ekipe Crni put, Stablina te Gusari Komin konkurirali su i ove godine za prvo mjesto. Ipak najbolji među njima bila je lađarska ekipa Stabline koji su pobjednici 18. maratona lađa na Neretvi. Oni su rutu od 22,5 kilometara izveslali za oko dva sata i petnaest minuta. Mrtvu trku vodili su sa ekipom Gusara iz Komina koji su osvojili drugo mjesto, srebrene medalje i mali štit u trajno vlasništvo. Brončane medalje i mali štit u trajno vlasništvo dobila je trećeplasirana ekipa i lađari Crnoga puta.  Stablini kao pobjednicima pripada veliki prijelazni štiti kneza Domagoja i zlatne medalje, koji im je na svečanosti u Pločama uručila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Ažurirano ( Nedjelja, 09 Kolovoz 2015 10:14 )