• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRVENSTVO HRVATSKE U DALJINSKOM JAHANJU TE 5. KOLO CROATIA KUPA

Matea Vohralik prva, a Laura Šapić druga

Ovom uspješno završenom utrkom Laura Šapić osvojila je dodatnih 817 bodova što ju je na ljestvici ukupnog poretka Croatia Cupa dovelo na visoko treće mjesto

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju te 5. kolo Croatia kupa na kojem su nastupila 32 jahača para, održano je 29. kolovoza u Čazmi. Održane su utakmice u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji, dužina utrka A 4o km, B 77 kn, CEN 1* 86 km i CEN 1* 115 km. U iznimno teškim uvjetima na temperaturi koja je dostizala i preko 35 stupnjeva jahačice iz Bjelovarsko-bilogorske županije postigle su izvrsne rezultate.

Na prvenstvu Hrvatske u kategoriji kadeta na utrci od 77 km slavila je i najmlađa jahačica ovog turnira Matea Vohralik na grlu Gara iz Konjičkog saveza Bjelovarsko bilogorske županije dok je u kategoriji juniora na utrci CEN 1*- 86 km naša Laura Šapić na grlu Suri V iz KK Špar osvojila drugo mjesto. Na žalost ove godine nemamo državnog prvaka na utrci CEN1* na 115 km jer niti jedan jahači par nije uspješno završio utrku.

Ovom uspješno završenom utrkom Laura Šapić osvojila je dodatnih 817 bodova što ju je na ljestvici ukupnog poretka Croatia Cupa dovelo na visoko treće mjesto. Do kraja jahaće sezone predstoje još dvije utrke jedna je na rasporedu u Kukavici 26. rujna – prvenstvo Hrvatske za mlade konje te finale Croatia Cupa koje je na rasporedu 24. listopada i održati će se u Pazinu.

Više info o rezultatima na stranicama Hrvatskog konjičkog saveza.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2015 19:17 )