• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


3. TRENING KAMP HRVATSKE FITNESS I BODYBUILDING REPREZENTACIJE U BJELOVARU

Trenirali i brusili se za osvajanje najsjajnijih medalja na svjetskim prvenstvima

Body building i fitness savez Bjelovarsko-bilogorske županije nastoji u svrhu poboljšanja forme i prezentacije hrvatskih reprezentativaca, prije svih Europskih i Svjetskih prvenstava, organizirati trening kampove reprezentacije te je uz zadovoljene sve potrebne uvjete u Bjelovaru oformljen stalni kamp Hrvatskog bodybulding i fitness saveza za pripremu hrvatskih natjecatelja, prije velikih međunarodnih natjecanja

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U organizaciji Bodybuilding i fitness saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i Sportskog kluba »Titan gym« Bjelovar te uz sponzorstvo i donaciju bjelovarskog prenočišta VITA NOVA, a pod »dirigentskom palicom« HBBS-a tijekom vikenda 29. i 30. kolovoza održan je u Bjelovaru 3. trening kamp HRVATSKE FITNESS I BODYBUILDING REPREZENTACIJE u 2015. godini. Ovoga puta riječ je o reprezentaciji Republike Hrvatske u fitnessu i bodybuildingu za Prvenstvo svijeta u bodybuildingu od 5. do 9.studenog 2015. u Benidormu (Španjolska)  i Prvenstvo svijeta u fitnessu od 13. do 15. studenog 2015. u Budimpešti (Mađarska)! Ukupno 20 članova reprezentacije u disciplinama: bikini fitness, bodyfitness, men's phisique, bodybuilding i classic bodybuilding zajedno će nastupiti na prestojećim prvenstvim Svijeta u bodybuildingu i fitnessu, zajedno sa stručnim stožerom reprezentacije u sastavu: Damir Siser, prof. – izbornik, Boris Presečki – trener reprezentacije te internacionaln sudci i delegati: Krunoslav Komesarović, Nada Siser i Neven Mada.

Tijekom subote i nedjelje u Fitness centru »Titan gym« Bjelovar i dvoranama hostela VITA NOVA, stručni stožer hrvatske reprezentacije održao je više treninga pozinga, odnosno prezentacije za binu te samih treninga u teretani fitness centra »Titan gym«, a sve pod vodstvom trenera reprezentacije Borisa Presečkog te Damira Sisera, izbornika hrvatske bodybuilding i fitness reprezentacije i predsjednika Hrvatskog bodybuilding saveza, a uz pomoć trenutačno najkompetentnijih ljudi ovoga sporta u Hrvatskoj, internacionalnih sudaca: Nade Siser, Nevena Made i Krunoslava Komesarovića. Sve u svrhu poboljšanja prezentacije hrvatskih natjecatelja i »brušenja«, odnosno poboljšanja forme za predstojeća dva prvenstva svijeta, kako bi se hrvatski reprezentativci vratili kući s najsjajnijim medaljama, te da bi se svi propusti u prezentaciji natjecatelja sveli na najmanju moguću mjeru, a koji su ih puno puta znali »koštati« medalja.

Opuštajuća atmosfera bjelovarskog prenočišta Vita Nova i izvaredni uvjeti za sportske pripreme fitness i bodybuilding reprezentacija, uz osigurane fitness »approved« obroke i dovoljno odmora, omogućili su hrvatskim reprezentativcima da prvenstveno ležerno i bez uobičajenog svakidašnjeg stresa, uvježbaju svoju prezentaciju za prestojeća natjecanja u jesenskom dijelu sezone te da im članovi stručnog stožera ukažu na neke propuste kojih mnogi natjecatelji nisu niti bili svjesni. Također svoju prezentaciju i formu reprezentativci će imati priliku dovesti do savršenstva već na 4. trening kampu, koji će se na istom mjestu održati 3. i 4. listopada 2015. Ovakve zajedničke sportske pripreme koje nisu prijašnjih godina bile uobičajene u HBBS-u, što zbog uobičajeno loših financijskih prilika, ali i zbog nepostojanja inicijative članova i trenera koji bi organizirali ovakve trening kampove, izvaredno su dobro prihvaćene od strane reprezentativaca, ali su dovele i do izvaredne činjenice da smo po prvi puta u povijesti postali vodeća europska nacija u fitness kategoriji mixed pairs (mješani parovi) gdje smo s Prvenstva europe 2015.g. u Španjolskoj u proljetnom dijelu sezone već donjeli zlato i broncu. Tako ćemo i na Prvenstvu Svijeta u fitnessu imati opet dva natjecateljska para (A i B team), koji će se natjecati u kategoriji Mixed pairs. U parovima će tako nastupiti trostruka svjetska prvakinja u bodyfitnessu Zrinka Fišer s prvakom Europe 2014. Danijelom Miklečićem (A team) te vice prvakinja Europe iz 2012. i osvajačica prošlogodišnjeg Arnold classic Europe Eva Rusan s apsolutnim prvakom Hrvatske u classic bodybuildingu i trećeplasiranim s prošlogodišnjeg Prvenstva Europe, Sandijem Imerovićem (B team). Ovako zvučna imena daju nam naslutiti da na ovogodišnjem Prvenstvu Svijeta u fitnessu, u ovoj interesantnoj kategoriji, možda ipak zasjaju i najsjajnije  medalje oko vrata hrvatskih reprezentativaca.

Body building i fitness savez Bjelovarsko-bilogorske županije nastoji u svrhu poboljšanja forme i prezentacije hrvatskih reprezentativaca, prije svih Europskih i Svjetskih prvenstava, organizirati trening kampove reprezentacije te je uz zadovoljene sve potrebne uvjete u Bjelovaru oformljen stalni kamp Hrvatskog bodybulding i fitness saveza za pripremu hrvatskih natjecatelja, prije velikih međunarodnih natjecanja. Ujedno, kao i na većini dosadašnjih trening kampova reprezentacije, gosti ovoga kampa bila su renomirana europska i svjetska imena iz svijeta fitnessa i bodybuildinga, kako bi se hrvatskim reprezentativcima omogućilo što kvalitetnije dostizanje potrebne vrhunske forme i prezentacije za velika međunarodna natjecanja. Tako je u pripremama i na ovom kampu sudjelovao i reprezentativac Mađarske – Adam Pletser, koji je također izvrstan prezenter i instruktor pozinga te reprezentativci Slovenije – mladi, ali jako uspješni natjecatelji Valerija Slapnik i Luka Pašić ujedno i trener poznatog slovenskog Twin challenge teama.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Rujan 2015 11:43 )