• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U ORGANIZACIJI ŽENSKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA »BJELOVAR« ODRŽAN XX. MEMORIJALNI ODBOJKAŠKI TURNIR »BILOGORA 91«

Bjelovarčanke dale sve od sebe ne bi li zabilježile pobjedu

Na svečanom otvorenju sve sudionice turnira pozdravile su Tatjana Landsman, ravnateljica škole domaćina, Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana, a ispred pokrovitelja turnir je otvorila Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika

E-mail Ispis PDF

Foto – ilustracija (arhiva Zvona)

BJELOVAR U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba »Bjelovar«, a pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara održan je XX. memorijalni odbojkaški turnir »Bilogora '91«. Ove godine turnir se održavao u dva dana, a nastupilo je sedam ekipa i to: ŽOK Baranja iz Belog Manastira, OK Belišće, ŽOK Ivanec, ŽOK Prijedor (BiH), ŽOK Vrbovec te prva i druga ekipa Bjelovara. Odbojkašice Donata iz Zadra zbog bolesti nisu doputovale na turnir. U subotu se razigravalo po grupama, a u nedjelju se igralo za konačni poredak.

U skupini »A« Baranja je s tri pobjede bila prva, a Bjelovar, s dvije pobjede drugi. S jednom pobjedom Ivanec je bio treći, a druga ekipa Bjelovar četvrta. U skupini »B« Vrbovec je pobijedio Belišće i Prijedor sa 2:1 i osvojio prvo mjesto. Belišće je pobjedom nad Prijedorom bilo drugo, a Prijedor treći.

U nedjelju su malobrojni gledatelji mogli gledati dobru odbojku jer su se sve četiri ekipe borile za prestiž i osvajanje jednog od tri prva mjesta. Bjelovarke su protiv Vrbovca i Baranje pružile odličnu igru, ali zbog prekratke klupe nisu uspjele zabilježiti pobjede. Posebno su bili napeti prvi setovi gdje su domaće dale sve od sebe ne bi li zabilježile pobjedu. Vrbovec je u neizvjesnom nadmetanju dobio prvi set sa 25:23, a u drugom su naše pale i izgubile sa pet razlike. U drugom polufinalu nakon dramatične završnice u oba seta Belišće je s 2:0 dobilo Baranju. U borbi za treće mjesto s mnogo sreće Baranjke su sa 26:24 dobile domaće i tako s velikom psihološkom prednošću ušla u drugi set koji s lakoćom dobivaju, te su im pripale brončane medalje.  Vrbovčanke su u prvom setu finala relativno lako dobile Belišće sa 25:18, ali u drugom neizvjesnom setu gdje su Belišćanke nastojale preokrenuti rezultat, s dosta muke ipak bilježe pobjedu 25:23 i tako osvajaju prvo mjesto.

U borbi za peto mjesto odbojkašice Prijedora bilježe pobjede nad Ivancem i drugom ekipom Bjelovara. Pobjedom nad mladim Bjelovarčankama Ivanec je šesti, a mlade domaće igračice su posljednje.

Na svečanom otvorenju sve sudionice turnira pozdravile su Tatjana Landsman, ravnateljica škole domaćina, Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana, a ispred pokrovitelja turnir je otvorila Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

Zahvalnice, pehare i medalje podijelio je Željko Jurčević, dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza. Prema ocjeni trenera i sutkinja za najbolju razigravačicu (tehničarku) proglašena je IVA TOKIĆ iz Vrbovca. Najbolja primačica (libero) je TENA MURK iz Baranje. Najbolja pucačica (smečerica) je MARIJA ADŽIĆ iz Vrbovca, a titulom najbolje igračice turnira okitila se NIKOLINA KUJUNDŽIĆ iz Belišća.

Na kraju  je predsjednik ŽOK-a Bjelovar podijelio plakete  Ivoni Andričević, najboljoj mladoj nadi Kluba za prošlu natjecateljsku sezonu, a Dorotea Jelić-Balta proglašena je najboljom igračicom Kluba u sezoni 2014./2015.

Ažurirano ( Utorak, 06 Listopad 2015 18:57 )