• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


18. MEMORIJAL MATIJA GREGIĆ

Ivana Grgić prva, Inga Malešević druga

Posebnost ovog turnira je da su pobjednike prigodnim poklonima nagradili Zagrebačka banka i Ferivi sport

E-mail Ispis PDF

U Osijeku prošli vikend (3. i 4. listopada) odigran je 18. po redu memorijalni turnir Matija Gregić kojeg  su zajednički organizirali  STK VODOVOD i STK OLIMPIJA, a posebnost ovog turnira je da su pobjednike prigodnim poklonima nagradili Zagrebačka banka i Ferivi sport.

Turnir je okupio 200 sudionika, na kojem se Bjelovarčani mogu pohvaliti odličnim rezultatima koji su rezultat mukotrpnog rada i puno sati provedenih u dvorani. Kod najmlađih kadeta Marko Ljevaković, Filip Ščuric i Dominik Frtalj uspješno su prošli kvalifikacije, a zaustavljeni su u 1/8 finala. Kod mlađih kadeta Ivan Ščuric zauzevši prvo mjesto u razigravanju po grupama u 1/8 finala pobjeđuje Lukasa Simčića iz Opatije 3/0, a gubi u teškom i neizvjesnom meću u ¼ finala od Karla Benkovića iz Zagrebačke Mladosti rezultatom 3/1. Petar Ljevaković je imao isti scenarij kao i Ivan gdje u 1/8 finala pobjeđuje Hrvoja Martinca iz Zaboka 3/0, a također gubi u četvrtfinalu od Noe Vresk iz Mihovljana 3/0.

U kategoriji mlađih kadetkinja ugodno iznenađenje je priredila Inga Malešević ulaskom u finale. U razigravanju po grupama Malešević pobjeđuje Miu Ščepanović (mladost), Anu Kekez (Nuštar) i Valentinu Piršlin (Koprivnica), u četvrtfinalu Kiku Kovač (Vodovod-Osijek). U polufinalu Inga pobjeđuje Stojanović Nušu iz Koprivnice 3/0 a da bi prvi poraz tek doživjela u finalu od Lončarević Hane iz Zagrebačke Mladosti, što je dosad najbolji rezultat Inge Malešević. U istoj kategoriji 1/8 finala izborila je i Inga Varga koja je poražena od Antonie Hodalić (KPG).

Kod kadetkinja Bjelovarski okršaj u četvrtfinalu između Dolenec  i Grgić koji odlazi na stranu iskusnije Grgić. Grgić je na putu do finala pobjedila Hanu Kroužil iz Daruvara, Francescu Rener iz Opatije, u četvrtfinalu Mateu Dolenec iz Bjelovara, a u polufinalu ju je čekala Marta Jurčević iz Donjeg Miholjca igračica koja po stilu igre ne paše Ivani, ali je Ivana pokazala veliki napredak i psihičku stabilnost u situacijama kada igra bez trenera (koji je u tom trenutku igrao za muške drugu ligu) te pobjeđuje 3/0. U finalu u tjedan dana drugi put pobjeđuje drugu igračicu s rang liste HSTS-a mladostašicu Saru Sušac 3/1, što Grgić donosi pomak za dva mjesta na rang listi i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu.

Ažurirano ( Četvrtak, 08 Listopad 2015 10:09 )