• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA STADIONU SLOBODE U VARAŽDINU ODRŽANO PETO KOLO HRVATSKE ATLETSKE LIGE SJEVER

Ivana Zeljko prva na 400 metara s preponama

Radi kiše i hladnog vremena broj natjecatelja bio je manji. Najhrabriji ipak su izašli na atletska borilišta i pokazali da im i kiša ne smeta.

E-mail Ispis PDF

VARAŽDIN Na stadionu Slobode u Varaždinu proteklog vikend održano je peto kolo Hrvatske atletske lige sjever na kojem je u dvodnevnom natjecanju nastupilo 371 atletičar i atletičarka. Radi kiše i hladnog vremena broj natjecatelja bio je manji. Najhrabriji ipak su izašli na atletska borilišta i pokazali da im i kiša ne smeta.

Prvog dana boje atletskog kluba Bjelovar branile su limačice: Mia Rakoci, Iva Šimić, Lana Patekar, Dora Patekar,Nina Butužin i Petra Janić. Mia Rakoci iz natjecanja u natjecanje pokazuje svoju kvalitetu i ovom prigodom u najmasovnijoj disciplini na 60 m osvojila je drugo mjesto. Štafeta AK Bjelovar 4 x 60 m osvojila je četvrto mjesto u sastavu: Iva Šimić, Lara Patekar, Petra Janič i Mia Rakoci. Limači vortex peto mjesto Ante Krešić.

Mlađi kadeti nastupili su: Karlo Katić, Marko Čižmešija, Dominik Poljak i Jan Murić. U skoku u vis drugo mjesto Karlo Katić, 200 m prepone četvrto mjesto Jan Murić, štafeta 4 x 60 m peto mjesto AK Bjelovar u sastavu: Marko Čižmešija, Karlo Katić, Jan Murić i Dominik Poljak.

Mlađe kadetkinje startale su u sastavu: Lucija Marušić, Anja Kranjčević i Vilma Raić. Najuspješnija bila je Vilma Raić u disciplini 200 m prepone osvojila je osmo mjesto.

Drugog dana natjecatelje padala je kiša i hladan vjetar za vrijeme natjecanja što je natjecateljima bilo dodatno opterećenje.

Kadetkinje su izašle na borilišta u sastavu: Dora Dent, Mariaj Perić, Nina Draclin, i Marija Beljan. Veliki uspjeh ostvarile su kadetkinje prvim mjestom u švedskoj štafeti 100 m -200 m -300 – 400 m. tračale su u sastavu: Marija Perić, Nina Draclin, Marija Beljan i Dora Dent. Zadnju dionicu 400 m trčala je Dora Dent nakon istrčanih prvih 100 m napala ju je atletičarka iz Murskog Središta, došla joj na bok i velikom željom da pretrči Doru nije uspjela, sto metara do cilja Dora je prešaltala u »petu« brzinu i ušla u cilj prva. 300 m prepone treće mjesto Marija Beljan.

Mlađe juniorke: najuspješnija bila je Ozana Ivančan treće mjesto u disciplini 1500 m, peto mjesto Josipa Zeljko na 300 m. šesto mjesto Petra Ileković 300 m.

Mlađi juniori 1500 m drugo mjesto Dorian Pažin.

Seniorke: 400 m pr. prvo mjesto Ivana Zeljko, drugo mjesto Amalka Palija. Dalj drugo mjesto Ivana Zeljko. Seniori 200 m drugo mjesto Rafael Sušilović, 400 m pr. drugo mjesto Armin Mašinović.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 17:48 )