• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DVODNEVNO NATJECANJE HRVATSKE ATLETSKE LIGE SJEVER ODRŽANO PROŠLOG VIKENDA

Bjelovarske atletičarke i atletičari osvojili 16 medalja u Varaždinu

U sveukupnom poretku u konkurenciji atletičarki za sezonu 2015.g. atletičarke AK Bjelovar osvojile su 2. mjesto. Rezultati su još vrjedniji kad se zna da su tijekom sezone osam atletičara i atletičarki napustili klub radi školovanja. Iz atletske škole AK Bjelovar dolaze nove atletske nade.

E-mail Ispis PDF

VARAŽDIN Dvodnevno natjecanje Hrvatske atletske lige sjever održano je prošlog vikenda na stadionu Slobode u Varaždinu, i to kao pojedinačno prvenstvo za sve uzraste.

Atletski klub Bjelovar završio je atletsku sezonu odlično sa 16 osvojenih medalja. Prvi dan startali su stariji uzrasti. Prvo mjesto zlatnu medalju osvojili su: Ivana Zeljko u konkurenciji seniorki na 100 m pr. i u skoku u vis, Jurica Kovačić  kaet na 100 m pr. s osobnim rekordom 14,57.  Josip Zrinščak senior u skoku u dalj. Štafeta 4 x 100 m prvo mjesto u konkurenciji seniora: Armin Mašinović, Josip Zrinščak, Gordan Klasić, Rafael Sušilović. Drugo mjesto srebrna medalja osvojili su  kadetkinja Marija Beljan u skoku u vis, štafeta 4 x 100 m drugo mjesto u konkurenciji kadetkinja: Marija Perić, Nina Draclin, Marija Beljan, Dora Dent. Amalka Palija u konkurenciji seniorki na 100 m pr. Rafael Sušilović senior 100 m. Armin Mašinović senior 400 m i u skoku u dalj. Treće mjesto brončana medalja: Marija Beljan 100 m pr. sa osobnim rekordom 15,93 Dorian Pažin mlađi junior na 1000 m. Petra Ileković mlađa juniorka na 100 m pr. Sve bolja Ozana Ivančan  na 1000 m osvojila je 4. mjesto sa osobnim rekordom 3:25,86. U najmasovnijoj disciplini 200 m kod kadetkinja odlična Dora Dent zauzela je 6. mjesto.

Drugi dan natjecali su najmlađi, odnosno limači i limačice,. Bjelovarske atletske nade osvojile su dvije medalje. Ante Krešić u konkurenciji limača  prvo mjesto u bacanju vortexa. Mia Rakoci srebrnu medalju na 60 m. u konkurenciji limačica. Za limačice nastupile su: Iva Šimić, Lana Patekar, Dora Patekar,Petra Janić i Nina Butuzin.

Za mlađe kadetkinje nastupile su: Rebecca Devčić, Anja Kranjčević, Martina Pokos i Vilma Raić. Najuspješnija bila je martina pokos 7. mj. na 80 m prepone.

Za mlađi kadeti nastupili su: Karlo Katić, Jan Murić, Marko Čižmešija i Dominik Poljak. Najbolji Karlo Katić 7. mj. na 60 m i 5.mj. u štafeti 4x60 m u sastavu: Marko Čižmešija, Karlo Katić, Jan Murić i Dominik Poljak.

U sveukupnom poretku u konkurenciji atletičarki za sezonu 2015.g. atletičarke AK Bjelovar osvojile su 2. mjesto. Rezultati su još vrjedniji kad se zna da su tijekom sezone osam atletičara i atletičarki napustili klub radi školovanja. Iz atletske škole AK Bjelovar dolaze nove atletske nade.

U povodu 35. godina AK Bjelovar klub će organizirati druženje atletičara i atletičarki s predškolskom djecom Dječjeg vrtića Bjelovar na tartan stazi na 50 m. 24. listopada na Trg Hrvatskog Sokola 1 u Bjelovaru.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 14:09 )