• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TRIDESET PET GODINA ATLETSKOG KLUBA BJELOVAR

Proslavljeno skromno i atraktivno manifestacijom »TRČIMO ZAJEDNO«

U proteklih 35 godina, Klub je ostvario značajne rezultate na koje je ponosan, dao je 34 državna reprezentativca, 15 državnih rekordera, a na pojedinačnim državnim prvenstvima osvojenih 492 medalje

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Atletski klub Bjelovar, djelovao je u sklopu DTO Partizan, kao i ostale sekcije: rukomet, odbojka, gimnastika, boks, hrvanje i stolni tenis. Klub se osamostalio 30. lipnja 1980 godine, kad je održana osnivačka  skupština  na kojoj je prisustvovao tadašnji predsjednik Hrvatskog atletskog saveza dr. Ivan Mecanović. U proteklih 35 godina, Klub je ostvario značajne rezultate na koje je ponosan, dao je 34 državna reprezentativca, 15 državnih rekordera, a na pojedinačnim državnim prvenstvima osvojenih 492 medalje. Uprava kluba organizirala je proslavu, skromno ali izuzetno uspješno i atraktivnu pod naslovom »TRČIMO ZAJEDNO«, pod pokroviteljstvom ERSTE banke. Predsjednik kluba Christian Volf pozdravio je učesnike i gledateljstvo. Tajnik HALS-a Željko Zgurić, bio je službeni spiker.

Proteklog vikenda u Sokolani, Trg hrvatskog sokola, na atletskoj stazi održana je priredba pod naslovom »TRČIMO ZAJEDNO«. Prvi na stazu izašli su članovi kluba, koji su prikazali ljepotu trčanja, od limača  pa do mlađih juniorki. Najatraktivnija trka bila je na 60 metara prepone, Jurica Kovačić  državni rekorder na 80m pr. za mlađe kadete i Marija Beljan najbolja klupska preponašica, pokazali su zavidnu tehniku trčanja prepona, za koje su ih gledatelji nagradili aplauzom.

Prvi puta na atletsku stazu izašli su najmlađi, stotinu predškolaca  Bjelovarskog vrtića , sa velikim veseljem istrčali su 50 metara, praćeni podrškom svojih roditelja. Nakon istrčanih 50 metara svi učesnici bili su nagrađeni medaljom, godišnjakom AK Bjelovar i bilježnicom ERSTE banke.

Ova  akcija pokazala se vrlo uspješnom na zadovoljstvo roditelja i vodstva dječjeg vrtića Bjelovar. AK Bjelovar za slijedeću sezonu, organizirati će  dva druženja  »TRČIMO ZAJEDNO« u proljeće i  jesen. Bila je ovo više nego dobra organizacija  koja  nedostaje najmlađim uzrastima u našem gradu.

Ažurirano ( Utorak, 27 Listopad 2015 10:50 )