• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


4. MEMORIJALNO MEĐUNARODNO TAEKWONDO NATJECANJE »VUKOVAR OPEN 2015. - II. KUP KOREJSKOG VELEPOSLANIKA«

Bjelovarska Omega osvojila Vukovar

Posebno smo ponosni na našu juniorku Leu Leljak koja je osvojila 1. mjesto i proglašena je za najboljeg borac turnira. Ekipno je TKD Omega osvojio 3. mjesto, kadeti i kadetkinje ekipno su na 2. mjestu što je izvrstan rezultat.

E-mail Ispis PDF

VUKOVAR 4. memorijalno međunarodno taekwondo natjecanje »VUKOVAR OPEN 2015. - II. KUP KOREJSKOG VELEPOSLANIKA« na kojem je u sportskim borbama i Kick-u nastupilo 32 kluba iz Hrvatske i 4 kluba iz BIH, sa 356 natjecatelja održano je u subotu, 21. studenoga, u Vukovaru.. Turnir je održan u spomen na sve heroje Domovinskog rata stradale u Vukovaru.

Organizatori natjecanja su bili Taekwondo klub »Otok«, »Udruga maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata Republike Hrvatske« i »Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata Grada Vukovara« te je natecanje održano pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i Veleposlanika Republike Koreje, njegova ekselencija Suh Hyung-Wona,  koji je ujedno dodijelio odličja mladim sportašima.

Članovi TKD kluba Omega iz Bjelovara tradicionalno i s puno ponosa  nastupaju na ovom  memorijalnom turniru u herojskom gradu Vukovaru koji je organiziran u sklopu obilježavanja  »Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991-2015«. TKD klub Omegu predstavljalo je 20 boraca. U jakoj konkurenciji od 32 kluba TKD klub Omega osvojio je 4 pehara.
U »kickovima« (udaranje u vreću sa elektronskim štitom; što više udaraca u vremenskom periodu od 20 sekundi) za najmlađe natjecatelje nastupili su: Matko Kreštan  (osvojio je 3. mjesto), zatim Lara Hajduković, Anja Kukolj, Petar Mikor, Petar Okrugić, Marko Kljajić i Jan Malogorski.

U kategoriji  mlađih  kadeta i kadetkinja borile su se Ena Daskijević (1. mjesto), Sara Punčec (2. mjesto), Lana Malogorski (2. mjesto), Karlo Pelengić (3. mjesto), Davor Mlinac (3. mjesto),  te Bruno Grđan, Domagoj Punčec, Karolina Kiš i Martin Matak.

U kategoriji kadetkinja nastupila je Ela Jelić koja je osvojila 1. mjesto, Mateo Lončar i Dario Humljanović koji su  također osvojili 1. mjesto te Martin Gregurić koji je osvojio 3. mjesto. U toj kategoriji nastupio je i Đulijano Đurđević, na žalost bez plasmana.

Posebno smo ponosni na našu juniorku Leu Leljak  koja je osvojila 1. mjesto i  proglašena je za najboljeg borac turnira.

Ekipno je TKD Omega osvojio 3. mjesto, kadeti i kadetkinje ekipno su na 2. mjestu što je izvrstan rezultat.

Osim sudjelovanja na turniru, posjetili su i Spomen područje Ovčara te zapalili svijeće i odali počast svim poginulim i nestalim Vukovarcima . Isto tako smo posjetili muzej u vojarni i uz iscrpno predavanje našeg dragog voditelja prisjetili se i još nešto novo naučili o grozotama koje pretrpio naš herojski grad Vukovar.

Na turniru uz glavnog trenera Ivana Daskijevića treneri su bili Luka Grgić i Benjamin Oškera. Zahvaljujemo se roditeljima koji su bili velika podrška djeci i trenerima.

Ažurirano ( Četvrtak, 26 Studeni 2015 10:43 )