• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SVJETSKO PRVENSTVU GIREVOY SPORTU

Bjelovarčani napravili odličan rezultat u Dublinu

Hrvoje je u disciplini biathlon u iznimno jakoj konkurenciji, zauzeo 10. mjesto, dok je Vanja Selak, u amater kategoriji preko 95 kg, zauzeo 9. mjesto

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – DUBLIN Hrvatska girevoy sport reprezentacija nastupila je na Svjetskom prvenstvu girevoy sporta u Dublinu od 26. do 29. studenoga.

U organizaciji svjetske međunarodne federacije girevoy sporta, IUKL, na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu  nastupio je rekordan broj natjecatelja. Iz 36 zemalja svijeta u konkurenciji oko 560 natjecatelja, nastupilo je i desetero hrvatskih predstavnika.

Troje natjecatelja nastupalo je u profesionalnim kategorijama, petero u amaterskim i dvoje predstavnika u veteranima.

Od naših bjelovarskih liftera nastupili su: Hrvoje Horvat u profesionalnoj kategoriji preko 95 kg, sa girijama od 32 kg. Hrvoje je u disciplini biathlon u iznimno jakoj konkurenciji, zauzeo 10. mjesto, dok je Vanja Selak, u amater kategoriji preko 95 kg, zauzeo 9. mjesto. Našim dečkima je ovo prvo svjetsko prvenstvo koje su izborili nastupima na prvenstvu i kupu Hrvatske te samim tim je ovo odličan rezultat za naš klub.

Na svjetskom prvenstvu održan je i sudački seminar za međunarodne suce, na kojem je prisustvovao i polagao naš član i predsjednik kluba, Vanja Selak, te položio za licencu suca međunarodne kategorije.

Od ostalih natjecatelja hrvatske reprezentacije, treba izdvojiti brončanu medalju u profesionalnoj kategoriji žena, koju je osvojila članica zagrebačkog kluba Sparta, Ana Martinčić Špoljarić.

Ana je u kategoriji do 63 kg sa girijom od 24 kg osvojila 3. mjesto napravivši pri tome 103 ponavljanja u disciplini snatch.

Sve čestitke našim lifterima i želimo im još više sreće i uspjeha nagodinu na europskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj.

Do tada naši bjelovarski natjecatelji putuju polovicom prosinca na natjecanje u Ljubljanu te u siječnju slijedeće godine na kup Hrvatske u Čazmu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 15:25 )