• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U RIJECI ODRŽANO DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI

Jurica Kovačić prvak Hrvatske

Pokazao je da ima i najbolju tehniku trčanja prepona u konkurenciji kadeta, bio je nagrađen aplauzom od strane gledateljstva

E-mail Ispis PDF

RIJEKA Velika pobjeda Jurice Kovačića na dvoranskom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci, na 60 m pr. u konkurenciji starijih kadeta. Startalo je do sada najveći broj kadeta 17 preponaša. U polufinalu trčalo se u tri skupine, Jurica Kovačić bio je najbrži sa vremenom 8,90. Nakon 45. minuta uslijedilo je finale na 60 m prepone. Sigurno bila je prisutna i mala trema, jer Jurica je favorit da postane prvak države. Dobro spreman za nadmetanje, što je pokazao u samoj završnici na 60 m pr. pobjeđuje sa još boljim rezultatom 8,78 sekundi.  Pokazao je da ima i najbolju tehniku trčanja prepona u konkurenciji kadeta, bio je nagrađen aplauzom od strane gledateljstva. Prije sedam dana Jurica je na dvoranskom prvenstvu Međimurja u višeboju osvojio zlatnu medalju i  zlatnu medalju za prvaka Hrvatske. Odlično je otvorio novu atletsku sezonu.

Natjecanje je održano na Kantridi u jedinoj atletskoj dvorani u Hrvatskoj, koja se nalazi iznad nogometnog igrališta NK Rijeka, sa prekrasnim pogledom na more na Kvarnerski zaljev. Dvorana ima 8 staza na 60 m, skakalište za vis i motku, bacanje kugle, i skoka u dalj. Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je 164 kadeta i kadetkinja iz 23 atletska kluba.

Jurica Kovačić i Marija Beljan slijedećeg vikenda sudjelovati će na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora i juniorki, također u Rijeci.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Siječanj 2016 13:43 )