• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Mladi foksići okitili se crnim pojasevima

Novi crni pojasevi u najtrofejnijem taekwondo klubu u gradu Bjelovaru samo pokazuju kako foksići marljivo rade i educiraju svoje sportaše te svake godine ima sve više i više majstora ove drevne korejske borilačke vještine.

E-mail Ispis PDF

Hrvatski taekwondo savez organizirao je 23. i 24. siječnja, seminar za stjecanje i produženje licenci za trenere, voditelje i ispitivače za 2016. godinu te polaganje za crne pojaseve.

Na seminaru su sudjelovali i foksići Sanela Tolić Medak, Feđa Medak i Ivan Zelić kojima su produžili trenerske i ispitivačke licence.

Na polaganju za crne pojaseve u konkurenciji 155 sportaša foksići su imali kandidatkinju i tri kandidata  – Ana Rajčević, Kevin Češljar, Marko Erjavac, i Mateo Knezić.

Mladi foksići su prezentirali ručne i nožne tehnike, udarce u skoku i iz okreta, slobodnu borbu, samoobrane, a stariji od 15 godina tehniku snage (lomljenje dasaka).

Uspješno za 2.POOM  (2.DAN) je položio Marko Erjavac,  Kevin Češljar i Mateo Knezić  uspješno su položili za 1.POOM (1.DAN) dok je Ana Rajčević položila za 1.DAN. Naime crni pojas 1. Dan se dodjeljuje sportašu koji ima navršenih petnaest godina, a naziv 1.poom je za sportaše mlađe od petnaest godina. Velika zasluga ide i trenerici Saneli Tolić Medak koja svake godine odlično pripremi sportaše za polaganje, a ujedno je i trenerica za tehniku u Hrvatskoj reprezentaciji gluhih kao i izbornica iste reprezentacije.

Novi crni pojasevi u najtrofejnijem taekwondo klubu u gradu Bjelovaru samo pokazuju kako foksići marljivo rade i educiraju svoje sportaše te svake godine ima sve više i više majstora ove drevne korejske borilačke vještine. Ovaj tjedan nam slijedi »berba« priznanja i trofeja na proglašenju najboljih sportaša grada Bjelovara  te nastavak specifičnih priprema za nastavak sezone. Trener Feđa već je dogovorio prijateljske susrete sa brojnim taekwondo klubovima gdje će mali i veliki foksići  brusiti formu do nadolazećih turnira.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Siječanj 2016 15:40 )