• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJSTARIJI AKTIVNI NOGOMETAŠ U 1. NOGOMETNOJ LIGI BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Božo Vuković s navršenih 50 puni mreže za NK Čazmu

Upravo je Božo Vuković, zadnji vezni igrač NK Čazme, koji je u jesenskom dijelu županijskog prvenstva zabio nekoliko značajnih golova za čazmanski nogometni klub i to uglavnom, kako nam otkrivaju nogometni znalci, iz slobodnog udarca ili iz prekida igre što mu je specijalnost

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Prošlog tjedna, u 24sata objavljena je vijest o nogometašu međimurske 2. županijske lige, Borisu Radikoviću kao Međimurskom Miuri koji zabija i s 50 godina, te da je vjerojatno najstariji svjetski strijelac u seniorskom nogometu, ne znajući da u 1. nogometnoj ligi Bjelovarsko-bilogorske županije, njegov vršnjak Božo Vuković, kojem je 14. ožujka rođendan, s jednakim žarom i navršenih 50 puni mreže za NK Čazma.

Upravo je Božo Vuković, zadnji vezni igrač NK Čazme, koji je u jesenskom dijelu županijskog prvenstva zabio nekoliko značajnih golova za čazmanski nogometni klub i to uglavnom, kako nam otkrivaju nogometni znalci, iz slobodnog udarca ili iz prekida igre što mu je specijalnost.

Božo Vuković, nogomet, u koji se zaljubio u rodnom Bihaću, igra od svoje desete godine te je u dugogodišnjoj nogometnoj karijeri igrao za brojne klubove. Kao mladi igrač, 1994. godine igrao je  za slovenski Kopar koji je tada bio prvoligaš, odakle je preko Celja, već 1995. došao u Čazmu kamo se preselio s obitelji.

U razdoblju od 2001. do 2008. u kojem je NK Čazma imala lošije razdoblje, Božo Vuković igrao je za NK Graničar iz Tučenika pokraj Vrbovca te kratko i za NK Draganec. Od 2008. ponovo se vraća u NK Čazma od kada je neumoran, a momčad s kojima igra su mladići starosti od 16 do najviše 25 godina kojima može biti otac.

Božo Vuković, za nogomet kaže da mu je nakon obitelji sve u životu, te je kao veliki zaljubljenik u ovaj sport, u čast slavnoga Maradone, sinu dao ime Armando. Osim aktivne igre za seniorsku ekipu NK Čazma, Božo Vuković jedan je od trenera Škole nogometa u Čazmi u kojoj trenutačno vodi U10 skupinu te je u nedostatku vremena, brigu o djeci i domu prepustio svojoj supruzi Božani na koju je izuzetno ponosan i kojoj je bezgranično zahvalan na razumijevanju i podršci u njegovom bavljenju najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Osim igre na travnatom terenu, Božo je uvijek spreman za pjesmu i feštu, a posebno je ponosan na svoje rodno selo Kralje pokraj Bihaća, i rijeku Unu, za koju kaže da je najljepša rijeka na svijetu.

Koliko će dugo igrati nije niti sam siguran, ali svake godine najavljuje kako će igrati upravo do kraja ove polusezone.

Nogometaši pedesetogodišnjaci, naš Božo Vuković i međimurski Boris Radiković mogli bi zaista ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni nogometaši, s napomenom da je Vuković u prednosti, obzirom da je on igrač 1. županijske lige, a njegov vršnjak iz Donjeg Koncovčaka igra u  2. ligi svoje županije.

Ažurirano ( Utorak, 15 Ožujak 2016 14:56 )