• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Bilogorski planinari na 34. »Papučkim jaglacima«

Veoma gostoljubivi domaćini iz HPD »Sokolovac« iz Požege pripremali su šest planinarskih staza, a svatko je mogao prema želji odabrati onu koja će mu najviše odgovarati. Staza su bile u vremenskom trajanju od tri do šest sati.

E-mail Ispis PDF

HPD Bilogora se prošle nedjelje, 13. ožujka, priključila brojnim planinarskim društvima koja su se okupila u Velikoj kod Požege na obilježavanju tradicionalne manifestacije »Papučki  jaglaci«. Ove godine to je već  bilo 34. put.

Veoma gostoljubivi domaćini iz  HPD »Sokolovac« iz Požege pripremali  su šest planinarskih staza, a svatko je mogao prema želji odabrati onu koja će mu najviše odgovarati.  Staza su bile u vremenskom trajanju od tri do šest sati.

Jedna od najljepših staza je  »staza  jaglaca« koja od planinarskog doma Lapjak vodi do starog  veličkog grada.  Staza dalje nastavlja prema Tauberovim stijanama i vrhu Lapjak (667 metara).

Tauberove stijene su vapnenačke stijene tako da imate osjećaj  kao da ste u Alpama. Sa stijena je prekrasan  vidik na Veliku i požešku kotlinu.

Nakon  4 sata hoda vratili smo se u planinarski dom Lapjak gdje je organiziran ručak – naravno od slavonskih delicija.

Dobro raspoloženje je upotpunila je živa glazba tako da su pjesma i ples potrajali do mraka.

Pedeset  planinara iz Bjelovara, pomalo umornih nogu, ali sretni i zadovoljni vratili su se kući u želji da i  sljedeće godine dođemo na »Papučke jaglace«.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 12:08 )