• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


1ST WTF PRESIDENT'S CUP-EUROPEAN REGION U BONNU

Borici taekwondo kluba OMEGA među europskom taekwondo elitom

Doći i biti sa svom tom elitom izniman je uspjeh za naš klub. Dostojno smo predstavili naš grad Bjelovar kojem ovim putem zahvaljujem što su nam ustupili kombi. Velika zahvala našem sponzoru tvrtki VIDIK d.o.o. koji je prepoznao naš rad sa djecom i vjerno nas prati – poručuju iz TKD Omega

E-mail Ispis PDF

BONN Borici taekwondo kluba OMEGA nastupili su  1st WTF President's Cup-European Region u Bonnu. Riječ o jednom od najjačih turnira na svijetu na kojem je nastupilo 2000 boraca. Sva svjetska taekwondo elita nalazila se na jednom mjestu – europski, svjetski i olimpijski prvaci. Turnir je po jačini imao G2 status što znači da ovakav turnir može biti samo jedan po kontinentu. Samo natjecanje je trajalo četiri dana od 7. do 10. travnja.

Omega je nastupila sa četiri borca. Prvog dana natjecanje nismo imali predstavnika. To nam je poslužilo da odradimo lagani trening i da uživamo u elitnom taekwondou.

Drugog dana natjecanja borila se naša juniorka Lea Leljak u kategoriji do 59 kg. Ždrijeb joj je donio Njemicu. Nakon prve runde koja je bila za traženje slabosti protivnice u drugoj rundi naša Lea zabija prvi bod i tako biva do samog kraja gdje Njemica izjednačuje i doslovce u zadnjoj sekundi daje bod i pobjeđuje. Lea je tu borbu mogla puno bolje odraditi no impresionirana punom dvoranom i premalom vjerom u sebe gubi borbu.

Trećeg dana natjecanja nastupila je kadetkinja Ela Jelić u kategoriji do 41 kg. Naša Ela je tek ušla u kadetkinje, no moramo reći da Ela nije podlegla pritisku velikog natjecanja. Njezina protivnica bila je Engleska prvakinja. Ela je cijelo vrijeme dominirala u borbi, vidjelo se u njezinim očima da želi pobijediti . Nažalost volja, želja i hrabrost nije bilo dovoljno za pobjedu i zbog neiskustva gubi borbu sa rezultatom 6:5. Ostajemo zakinuti za udarac u glavu koji bi Eli donio 3 boda i time bi borba otišla u drugom smjeru. No za Elu će još čuti svjetski taekwondo svijet.

Zadnjeg dana turnira nastupili su seniorka Ana Piragić u kategoriji do 62 kg i junior Kristijan Šejić u kategoriji +78 kg. Ana je dobila 5 godina stariju Ruskinju, koja iza sebe ima niz europskih i svjetskih natjecanja. Ana je tek ušla u seniorsku konkurenciju i ove godine već ima medalju s državnog prvenstva. Ušla je u borbu dosta nesigurno i prepustivši inicijativu Ruskinji. No kasnije u borbi vidi i shvaća da bi mogla pobijediti i prelazi u napad. Pokazuje da joj je mjesto među taekwondo elitom. Prekasno je to shvatila i ne dostiže prednost koju je Ruskinja napravila.

Kristijan koji ove godine već ima zlato sa G1 turnira u Sloveniji i bori se za ulazak u juniorsku reprezentaciju, dobiva u prvom kolu ruskog prvaka. Borba je bila dinamična sa pregršt izmjena udaraca. No iskustvo Rusa koji je ove godine odradio već 7 G turnira je došlo na vidjelo. Kristijan gubi borbu uz veliki pljesak dvorane.

Trener Ivan Daskijević je iznimno zadovoljan. Samim time što smo došli na ovaj turnir velika je čast za svakog taekwondo borca.

Doći i biti sa svom tom elitom izniman je uspjeh za naš klub. Dostojno smo predstavili naš grad Bjelovar kojem ovim putem zahvaljujem što su nam ustupili kombi.

Velika zahvala našem sponzoru tvrtki VIDIK d.o.o. koji je prepoznao naš rad sa djecom i vjerno nas prati.

Naš slijedeći G1 turnir je početkom 6. mjeseca u Austriji, a do tada svaki tjedan smo na turniru.

Ažurirano ( Srijeda, 13 Travanj 2016 09:38 )